Wanneer verschijnt De Slag om de Schelde in de bioscoop

Op 5 juni verschijnt de Nederlandse oorlogsfilm De Slag om de Schelde in de bioscoop. De film zou in eerste instantie in december uitkomen maar de release moest door de coronacrisis noodgedwongen opschuiven.

Pim Hermeling van September Film:

“We hebben er allemaal lang op moeten wachten, maar we zijn blij dat we De Slag om de Schelde nu eindelijk naar het publiek kunnen brengen op de plek waar je de ultieme kijkervaring beleeft; in de bioscoopzaal. De film verdient een groot publiek. Ook de bioscopen kijken er reikhalzend naar uit om alle filmliefhebbers weer te verwelkomen.”

Alain de Levita, producent Levitate Film:

“We willen niet alleen de film heel erg graag aan het publiek tonen, maar ook de hele branche een impuls geven. In december wilden we dat al en dat is nog steeds onze bedoeling. Ik ben blij dat de film in een recordaantal zalen zal uitgaan.”

Bekijk hieronder de trailer.

De Slag om de Schelde in de bioscoop

November ’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid. Centraal in de film staat de ‘De Slag om de Schelde’ die in het najaar van 1944 plaatsvond in Zeeland en West-Brabant en waarbij meer dan 10.000 personen het leven lieten. Deze slag, die beslissend was voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog, staat bekend als één van de belangrijkste en heftigste slagvelden in West-Europa en toch is er door de jaren heen weinig aandacht aan besteed. De film gaat hier verandering in brengen en vertelt het verhaal van drie jonge personages die ieder op hun eigen manier met oorlog en vrijheid omgaan.

De cast bestaat uit namen als Gijs Blom, Susan Radder, Jamie Flatters, Tom Felton.

De film is geregisseerd door Mathijs van Heijningen Jr. op basis van een scenario door Paula van der Oest.

De film De Slag om de Schelde is vanaf 5 juni 2021 te zien in de Nederlandse bioscoop. Het is de bedoeling dat de film op een later tijdstip op streamingdienst Netflix verschijnt.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter