Officieel: Squid Game seizoen 2 komt eraan!


UPDATE 


Squid Game seizoen 2 is officieel bevestigd door Netflix co-CEO en chief content officer Ted Sarandos. Het nieuws kwam tijdens een interview gericht op de inkomsten van het streamingplatform in het vierde kwartaal van 2021, en op de vraag of de hitserie een comeback zou maken, antwoordde Sarandos:

“Absolutely. The Squid Game universe has just begun.”

Hoewel fans hadden gehoopt en verwacht dat de serie terug zou terugkomen na de eerdere opmerkingen van Squid Game maker en regisseur Hwang Dong-hyuk, zorgde de bevestiging van Sarandos voor een echte bevestiging.


In een recent interview met Associated Press heeft Squid Game maker en regisseur Hwang Dong-hyuk zich uitgelaten over de toekomst van de Zuid-Koreaanse thriller van Netflix, die een wereldwijde sensatie is geworden. Hwang bevestigt dat hij en hoofdrolspeler Lee Jung-jae inderdaad terugkomen voor Squid Game seizoen 2, en onthult dat hij momenteel bezig is met het planningsproces. Hij zei:

“So there’s been so much pressure, so much demand and so much love for a second season. So I almost feel like you leave us no choice! But I will say there will indeed be a second season. It’s in my head right now. I’m in the planning process currently.”

“Even though it’s still in early development, he went on to tease fans about the second installment’s bigger story and scope involving Lee’s Gi-hun, who was last seen vowing to do everything he can to stop the people behind the games.”

“But I do think it’s too early to say when and how that’s going to happen. So I will promise you this… Gi-Hun will come back, and he’ll do something for the world.”

De serie ging in première op Netflix op vrijdag 17 september 2021 en is gezien door meer dan honderd miljoen abonnees. Daarmee is het de allergrootste Netflix-serie ooit geworden. In de reeks wordt een groep vreemden in een omheining geplaatst, waar ze gedwongen worden elkaar te doden als ze de prijzenpot willen winnen. Het eerste seizoen wordt afgesloten met iets van een resolutie, afhankelijk van hoe je het interpreteert. Gi-hun heeft het spel gewonnen en verwerkt nu het trauma van wat hij heeft gedaan, om er vervolgens achter te komen dat de oude man met wie hij bevriend raakte tijdens de wedstrijd, in feite de maker was.

Squid Game seizoen 2

In de thriller ontvangen honderden mensen die diep in de schulden zitten of hard geld nodig hebben een mysterieuze uitnodiging. 456 mensen geven gehoor aan de oproep, waarna zij zich laten opsluiten in een gebouw waar ze hun leven riskeren voor 45,6 miljard. Ze strijden tegen elkaar door middel van oude kinderspelletjes, die nu voorzien zijn van een potentieel dodelijke afloop. Ondertussen moeten ze tevens achterhalen wat de motivaties zijn van de mensen achter de schermen.

De serie van negen afleveringen heeft hoofdrollen voor Lee Jung-jae, Park Hae-soo, Wi Ha-joon, Lee Ji-ha, O Yeong-su, Jung Ho-yeon, Heo Sung-tae, Anupam Tripathi en Kim Joo-ryoung

De thriller is afkomstig van filmmaker Hwang Dong-hyuk, die debuteerde met drama’s als My Father en Silence.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter