Wanneer verschijnt The Haunting seizoen 3?

Na het succes van The Haunting of Hill House en The Haunting of Bly Manor lijkt seizoen 3 van The Haunting waarschijnlijk, maar komt er ook een vervolg in de horror-anthologiereeks?

Twee jaar na de release van The Haunting of Hill House verscheen Netflix’s vervolgserie The Haunting of Bly Manor. In plaats van een direct vervolg te zijn op de eerste serie, is Bly Manor meer een spiritueel vervolg met een nieuw huis, een nieuw verhaal en een nieuwe groep personages (van wie sommigen worden gespeeld door dezelfde acteurs. Bly Manor kreeg niet helemaal het succes dat zijn voorganger had. Een recentelijk Twitter bericht van bedenker Mike Flanagan suggereert nu dat The Haunting seizoen 3 waarschijnlijk niet snel op Netflix zal komen. Bekijk het bericht hieronder.

De serie is niet officieel geannuleerd, maar Flanagan heeft het voorlopig te druk met andere projecten.

The Haunting seizoen 3

De cast van het eerste seizoen bestond uit Michiel Huisman (Game of Thrones), Carla Gugino (Gerald’s Game), Timothy Hutton (All The Money In The World), Elizabeth Reaser (Twilight), Oliver Jackson-Cohen (The Healer), Henry Thomas (Better Things), Kate Siegel (Hush) en Victoria Pedretti (Sole).

The Haunting of Hill House seizoen 1 gaat over een een groep broers en zussen die als kinderen opgroeide in een huis dat in de jaren daarna bekend zou worden als het meest beroemde spookhuis van het land. De broers en zussen keren nu terug naar het huis waar zij opgroeiden na een tragedie. Ze willen de geesten uit het verleden confronteren. Waar sommige geesten alleen op de loer liggen in hun gedachten, lijken anderen echt rond te sluipen in de schaduwen van Hill House. Gemaakt, geregisseerd en uitvoerend geproduceerd door horror meesterbrein Mike Flanagan (Gerald’s Game).

Robert Wise regisseerde de markante 1963 filmversie The Haunting, met in de hoofdrol Julie Harris, die bekend staat om zijn intense atmosfeer van psychologische terreur. Een remake verscheen in 1999, geregisseerd door Jan de Bont en met Liam Neeson en Lili Taylor.

The Haunting of Bly Manor is geïnspireerd op Henry James ‘psychologische gothic horror novelle The Turn of The Screw, die zich bijna geheel afspeelt in een oud landhuis. Daar worden twee jonge weeskinderen opgevangen door een jonge gouvernante, door wie het grootste deel van het verhaal wordt verteld. Flanagan onthulde dat het seizoen in feite tientallen horrorverhalen van James zal adapteren, naast The Turn of the Screw.

De cast bestaat uit Victoria Pedretti, Oliver Jackson-Cohen, Henry Thomas, Catherine Parker, T’Nia Miller, Rahul Kohli, Amelia Eve, Benjamin Ainsworth en Amelie Smith.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter