Warner Bros. annuleert Batgirl film en zal niet meer worden uitgebracht

In een verrassende wending heeft Warner Bros. Discovery naar verluidt besloten om de release van de geplande Batgirl film te annuleren, volgens een recent bericht van The Wrap.

De site vermeldt dat Warner Bros. Discovery niet langer van plan is om de film uit te brengen op HBO Max of in de bioscoop. De film is schijnbaar al bijna voltooid en eerdere berichten hintten op de mogelijkheid dat de film wordt verschoven van de bioscoop naar alleen streaming. Nu lijkt het er dus op dat Warner Bros. Discovery ervoor heeft gekozen om de film helemaal te schrappen.

Er is veel gespeculeerd over de reden waarom Batgirl werd geannuleerd. Zo zou het een slechte film zijn. Bronnen zeiden dat de film getest was met een publiek, en het resultaat niet zo heel slecht was, aangezien de edit tijdelijke visuele effecten had. De nieuwe leiders van Warner Bros. Discovery, onder leiding van CEO David Zaslav, willen van DC-films meer een groot bioscoop evenement voor de filmindustrie maken en Batgirl past niet in die mal. De film was aanvankelijk niet als bioscoopfilm opgevat en had een veel kleiner budget dan de meeste stripboekkaskrakers.

Update: Inmiddels heeft Warner Bros. ook een officiële statement vrijgegeven:

“The decision to not release Batgirl reflects our leadership’s strategic shift as it relates to the DC universe and HBO Max. Leslie Grace is an incredibly talented actor and this decision is not a reflection of her performance. We are incredibly grateful to the filmmakers of Batgirl and Scoob! Holiday Haunt and their respective casts and we hope to collaborate with everyone again in the near future.”

Batgirl film

In Batgirl zou Leslie Grace (In the Heights) de rol spelen van Barbara Gordon, de dochter van de politiecommissaris van Gotham City, James Gordon. Daarnaast moest ook J.K. Simmons weer terugkeren als haar vader. Brendan Fraser zou in Batgirl verschijnen als de schurk Firefly. Maar de meest opmerkelijke terugkeer in de cast was Michael Keaton als Batman. Keaton stapte eerder al in de rol van  de duistere superheld in Batman (1989) en de sequel Batman Returns (1992).

De held werd voor het eerst gezien in de Batman-serie uit 1967 met wijlen Yvonne Craig als Barbara. Haar eerste stripverschijning was in Detective Comics #357 van schrijver Gardner Fox en kunstenaar Carmine Infantino.

Het nieuws komt in een turbulente tijd voor het DCEU, aangezien eerder dit jaar ook berichte opdoken die erop wezen dat Warner Bros. Discovery de huidige staat van de DCEU opnieuw zou onderzoeken. Met slechts vijf films — Black Adam, Shazam! Fury of the Gods, Aquaman and the Lost Kingdom, The Flash en Blue Beetle — met concrete releasedatums vanaf nu, is het een raadsel wat de toekomst in petto heeft voor de wereld van DC Films.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter