Warner Bros. ontwikkeld nieuwe Supergirl film

Volgens Deadline werken Warner Bros. Pictures en DC Films aan een film die zich richt op het nichtje van Superman, namelijk Supergirl. 22 Jump Street scenarist Oren Uziel is aangetrokken om het scenario te schrijven.

Op de pagina’s van DC-strips zijn Supergirl en Superman de enigen die veilig ontsnapten van hun ten dode opgeschreven planeet Krypton, beide landen op aarde maar Superman een aantal jaren eerder (vandaar het leeftijdsverschil). Omdat ze allebei van dezelfde planeet zijn, hebben Supergirl en Superman een vergelijkbare krachtbron en dezelfde kwetsbaarheid voor Kryptonite.

Het is nog niet duidelijk wie de regisseur van de Supergirl film gaat worden, maar volgens de site zal de studio waarschijnlijk een vrouwelijke regisseur zoeken. Het is ook onduidelijk of Henry Cavill‘s Superman in de film zal verschijnen.

De heldin heeft op dit moment haar eigen televisiereeks op The CW waarin Melissa Benoist het titelpersonage speelt. De serie is afkomstig van uitvoerend producenten Greg Berlanti, Sarah Schechter, Robert Rovner en Jessica Queller. Een eerdere Supergirl film werd geproduceerd in 1984 toen Helen Slater de titelrol speelde. De beruchte film deed het slecht aan de kassa en kreeg belabberde recensies.