Warner Bros. werkt aan reboot Dennis the Menace

 

Producent Gil Netter (The Blind Side, Marley and Me) en Warner Bros. Pictures werken aan een nieuwe filmversie van het strippersonage Dennis the Menace. Dennis maakte zijn debuut in een krantenstrip in 1951.

De producenten zijn op zoek naar geïnteresseerde scenaristen. Of het een live-action of geanimeerde film wordt, is nog onbekend. Dennis the Menace is vooral bekend vanwege de animatieserie uit de jaren ’80. Tevens is er de films Dennis the Menace uit 1993, waarin wijlen Walter Matthau de rol van Mr. Wilson speelde. Hierna volgden meerdere direct-naar-dvd films.

Dennis the Menace

Dennis the Menace is een krantenstrip die oorspronkelijk is gemaakt, geschreven en geïllustreerd door Hank Ketcham. Het debuteerde op 12 maart 1951. Het is nu geschreven en getekend door de voormalige assistenten van Ketcham, Marcus Hamilton, Ron Ferdinand en zoon Scott Ketcham. Het stripverhaal werd zo succesvol dat het werd geadapteerd tot andere populaire media, waaronder verschillende tv-series, zowel live-action als geanimeerd, en verschillende speelfilms, waaronder bioscoopfilms en direct-to-video-releases.

De film Dennis the Menace uit 1993, gebaseerd op de gelijknamige stripserie. De film werd geregisseerd door Nick Castle. Hoofdrollen werden vertolkt door Walter Matthau, Mason Gamble en Joan Plowright.

Dennis heeft vakantie, dus sluit de ramen en deuren! Dat geldt zeker voor buurman Mr. Wilson (Walter Matthau), Dennis valt letterlijk en figuurlijk bij hem binnen, als zijn ouders de stad uit zijn. De kleine Bengel maakt Meneer Wilson helemaal gek. Zelfs de smerige dief die alles op zijn kop zet in de buurt drijft hij tot het uiterste. De schrijver / producer John Hughes is eveneens het creatieve brein achter de succesvolle films Home Alone en Beethoven.

De film was een commercieel succes, met een brutowinst van $117,2 miljoen op een budget van $35 miljoen, ondanks negatieve recensies van critici. Een direct-to-video vervolg genaamd Dennis the Menace Strikes Again werd later uitgebracht in 1998 zonder de cast van de eerste film. Een ander direct-to-video vervolg genaamd A Dennis the Menace Christmas werd uitgebracht in 2007 met een andere cast dan zowel de eerste film als de tweede.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter