Werkt George Lucas aan een Obi-Wan Kenobi-film?

Volgens Boris Johnson, voormalig minister van buitenlandse zaken van het Verenigd Koninkrijk en voormalig burgemeester van Londen, werkt George Lucas aan een film rond Obi-Wan Kenobi en zou hij deze in 2019 in Noord-Ierland willen opnemen. Dat vertelde Johnson tijdens een speech die hij gaf rond de Brexit.  Johnson vertelde:

“Which was the biggest grossing movie last year? Star Wars and where does George Lucas propose to make a follow up about Obi-Wan Kenobi? Northern Ireland.”

Dit nieuws stuurt schokgolven door de fancommunity. Maar is het logisch? Waarom zou de voormalige burgemeester Boris Johnson aankondigen dat George Lucas een Star Wars-film maakt in Noord-Ierland? Velen vermoeden dat dit een enorm geheim is dat Disney en Lucasfilm hebben achtergehouden, omdat ze de franchise nieuw leven in willen blazen. Anderen vermoeden dat Johnson misschien niet weet dat George Lucas in 2012 Star Wars en Lucasfilm aan Disney heeft verkocht.  Het probleem is dat het dan niet goed past binnen de pogingen de studio om van de visie van Lucas vandaan te bewegen. Een terugkeer van de bedenker zou Disney juist verder daar vandaan bewegen.