Wes Ball regisseert nieuwe Planet of the Apes film

Na Disney‘s fusie met 20th Century Fox en de conclusie van de nieuwe Planet of the Apes-serie in 2017, was het onduidelijk wat de toekomst in petto had voor de langlopende scifi-franchise. Nu lijkt het erop dat de franchise weer tot leven zal komen, omdat The Maze Runner regisseur Wes Ball heeft getekend om een ​​nieuwe film te regisseren en ontwikkelen. Dit meldt The Hollywood Reporter.

Gebaseerd op de Franse roman van Pierre Boulle, zag het verhaal de opkomst van intelligente apen die in opstand kwamen tegen mensen mensen. De filmfranchise begon in 1968 begon met Planet of the Apes met Charlton Heston als astronaut die landde op een planeet waarin hij een apenbeschaving vindt die heerst over primitieve mannen en vrouwen. De originele film was een groot kritisch en commercieel succes en bracht in de jaren ’70 talloze vervolen en een tv-serie voort.

In 2001 maakte Tim Burton een remake met Mark Wahlberg in de hoofdrol. Tien jaar later startte met Rise Of The Planet Of The Apes van regisseur Matthew Reeves een nieuwe serie, waarin Andy Serkis met behulp van de motion capture-techniek chimpansee Caesar speelde.

De nieuwe film zou zich nog in een heel vroeg stadium van ontwikkeling bevinden. Het is dan ook nog niet duidelijk of het verhaal de gebeurtenissen van de derde en laatste film uit Reeves’ reeks, War For The Planet Of The Apes, opvolgt, of dat het project meer gebaseerd wordt op de films uit de jaren 60 en 70.