White Berry trailer: Nederlandse film over albinisme

Filmdistributeur Gusto Entertainment brengt op 4 augustus White Berry uit in de filmtheaters, waarin Latifa Mwazi de Nederlands-Afrikaanse Grace, een zeventienjarig meisje met albinisme, speelt. Haar witte huid in combinatie met slechte zicht zorgen ervoor dat ze zichzelf een buitenstaander voelt. Hoever zou ze willen gaan om het gevoel te krijgen bij een groep te horen? Bekijk hieronder een trailer van de film.

White Berry film

De 17-jarige Grace is als vijfjarig meisje met haar moeder en oudere broer uit Burundi gevlucht naar Nederland, om vervolgens in Rotterdam te gaan wonen. Ze heeft albinisme en werd hierdoor doelwit van albino hunters, gezien haar pigmentloze huid. Als Grace in haar examenjaar zit, moet ze zich flink inzetten om aan de verwachtingen van haar familie te kunnen voldoen. Dan ontmoet ze Kya en enkele van haar vriendinnen. In Kya en haar groep ziet Grace de belichaming van haar Afrikaanse identiteit, maar ook van de persoon die ze graag zou willen zijn; zelfverzekerd, krachtig en trots. Het wordt haar nieuwe uitdaging om onderdeel te worden van deze groep. Maar hoe doet ze dat, gezien haar zelfbeeld door jaren van uitsluiting zo negatief is geworden?

White Berry is het speelfilmdebuut van Sia Hermanides, welke eerder al betrokken was bij tv-series als Ninja Nanny en Voetbalmeisjes. De film is gedeeltelijk gebaseerd op de eigen ervaringen van Latifa Mwazi, die het hoofdpersonage speelt.

Naast Latifa Mwazi zijn er rollen voor Emmanuel Ohene Boafo (El houb), Sokol Biblekaj, Jhamal Emanuelson, Rebecca Cizmeli, Winston Bossman, Joyeuse Musabimana, Diane Kagisye en Nyarko Nyamekye.

White Berry draait vanaf 4 augustus 2022 in de Nederlandse bioscopen.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze nieuwspagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter