Wicked filmadaptatie krijgt nieuwe releasedatum in 2021

Universal Pictures heeft aangekondigd dat de filmadaptatie van de blockbuster Broadway-musical Wicked nu zal verschijnen op 22 december 2021. De film had een eerdere releasedatum van 20 december 2019.  

Het verhaal gaat over de belevenissen van twee jonge heksen, Glinda en Elphaba, die respectievelijk de Goede Heks van het Noorden en de Valse Heks van het Westen zullen worden. Het verhaal vormt een ‘prequel’ op L. Frank Baum’s klassieker The Wizard of Oz.

De Wicked film wordt op het scherm gebracht door regisseur Stephen Daldry (Billy Elliot) en producer Marc Platt (Into the Woods, Bridge of Spies). De driemaal Tony Award-winnende musical is een adaptatie van de bestseller-roman van Gregory Maguire, “Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West”. Het stuk is geschreven door Winnie Holzman (My So-Called Life) en drievoudig Oscar-winnende componist en tekstschrijver Stephen Schwartz (Godspell, Pippin), die ook samenwerken aan de aanpassing van het scenario.

Wicked wordt geproduceerd op Broadway door Platt, Universal Stage Productions, de Araca Group, Jon B. Platt en David Stone.