Will Smith biedt Chris Rock excuses aan voor Oscars-klap in nieuwe video

Will Smith heeft een video geplaatst waarin hij zich verontschuldigt voor zijn gedrag tijdens de 2022 Academy Awards-ceremonie. Tijdens de uitzending was komiek Chris Rock op het podium aan het presenteren toen hij een grap maakte over Jada Pinkett Smith en zei dat hij niet kon wachten om haar te zien in G.I. Jane 2, verwijzend naar het feit dat Demi Moore kaal werd voor de eerste film. Aangeslagen door de opmerking over zijn vrouw, bij wie alopecia is vastgesteld, kwam Smith het podium op om een klap uit te delen.

Terwijl alle drie de betrokken acteurs hun eigen individuele verklaringen aflegden over het evenement en Smith ontslag nam bij de Oscars, verbood de Academy de acteur tien jaar lang te schorsen van Academy-evenementen. Deze week was het incident weer in het nieuws, toen Rock de klap besprak tijdens een recente show en zei dat hij “geen slachtoffer” is.

Vandaag gebruikte Smith zijn officiële YouTube-account om zich officieel te verontschuldigen voor het incident bij de Oscars. Bekijk de video hieronder.

Will Smith biedt Chris Rock excuses aan

Een schokkend moment vond plaats tijdens de Academy Awards toen Will Smith Chris Rock sloeg nadat de komiek een grap had gemaakt over Jada Pinkett Smith die een rol zou moeten spelen in G.I. Jane 2 vanwege haar geschoren hoofd. Veel bezoekers van de avond waren onder de indruk dat de klap onderdeel van het script was. Maar achteraf schreeuwde Will Smith nog twee keer naar Rock, waarmee het duidelijk werd dat zijn daad serieus bedoeld was. Pinkett Smith lijdt aan alopecia, een aandoening waarbij je plots hevige haaruitval krijgt.

Will Smith werd kort na het incident bekroond als beste acteur voor zijn rol in King Richard. De Academy heeft zelf in een statement laten weten dat ze geen vorm van geweld goedkeuren.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter