Will Smith is terug in de trailer van Emancipation

Will Smith is terug in de AppleTV+ film Emancipation. Hij speelt een tot slaaf gemaakte man, die ontsnapt door de moerassen van Louisiana heen. Bekijk de trailer hieronder.

 Emancipation

Emancipation

Emancipation vertelt het triomfantelijke verhaal van Peter (Smith), een man die ontsnapt uit de slavernij, vertrouwend op zijn verstand, onwankelbaar geloof en diepe liefde voor zijn familie om koelbloedige jagers en de meedogenloze moerassen van Louisiana te trotseerden op zijn zoektocht naar vrijheid. De film is geïnspireerd op de foto’s uit 1863 van ‘Whipped Peter’, genomen tijdens een medisch onderzoek van het leger van de Unie, die voor het eerst verschenen in Harper’s Weekly. Eén afbeelding, bekend als “The Scourged Back”, waarop de blote rug van Peter te zien is, verminkt door een zweepslag door zijn slaven, heeft uiteindelijk bijgedragen aan het groeiende publieke verzet tegen slavernij.

De hoofdrollen worden gespeeld door Will Smith, Ben Foster, Charmaine Bingwa, Gilbert Owuor, Mustafa Shakir, Steven Ogg, Grant Harvey, Ronnie Gene Bivens, Jayson Warner Smith, Jabbar Lewis, Michael Luwoye, Aaron Moten, Imani Pullum.

De film is geregisseerd door Antoine Fuqua op basis van een scenario door William N. Collage.

Het waargebeurde verhaal krijgt een bioscooprelease op 2 december in de Verenigde Staten, en zal daarna op 9 december op AppleTV+ verschijnen.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter