Wonder Woman 1984 en In the Heights uitgesteld vanwege Coronavirus pandemie

Warner Bros. Pictures stelt de terugkeer van Diana Prince naar het grote scherm uit. Vanwege de coronavirus pandemie zal Wonder Woman 1984 nu op 14 augustus in de bioscoop verschijnen in plaats van op 5 juni.

De studio heeft ook voor onbepaalde tijd In the Heights uitgesteld. De bewerking van de musical van Lin-Manuel Miranda zou op 26 juni uitkomen.

Toby Emmerich, Warner Bros. Pictures Group chairman, zei in statement:

“When we greenlit ‘Wonder Woman 1984,’ it was with every intention to be viewed on the big screen and are excited to announce that Warner Bros. Pictures will be bringing the film to theatres on Aug. 14. We hope the world will be in a safer and healthier place by then.”

De vertragingen waren onvermijdelijk omdat bioscopen over de gehele wereld gesloten blijven om de verspreiding van het nieuwe virus te stoppen. Terwijl Hollywood blijft worstelen met de coronaviruscrisis en de impact ervan op de entertainmentindustrie, zijn studio’s druk bezig grote films massaal uit te stellen. Het is een groeiende lijst bestaande uit titels als Black Widow, Mulan, Fast & Furious 9, No Time to Die en A Quiet Place 2.

Wonder Woman

Wonder Woman keert terug in de jaren 1980 met het volgende grote avontuur, welke haar confronteert met een geheel nieuwe vijand: The Cheetah. Gal Gadot zal terugkeren als de prinses van Themyscira. Daarnaast zijn er rollen voor Pedro Pascal (Game of Thrones, Narcos) en Kristen WiigChris Pine keert ook terug als Steve Trevor. Regisseur Patty Jenkins verschijnt wederom achter de camera voor Wonder Woman 1984 en is co-auteur van het scenario, samen met Dave Callaham (The Expendables, Godzilla) en Johns.

Wonder Woman 1984 is gebaseerd op het personage gecreëerd door William Moulton Marston en verschijnt in stripverhalen van DC Entertainment. In de eerste Wonder Woman film waren er ook rollen voor Chris Pine, Robin Wright, Danny Huston, David Thewlis, Connie Nielsen, Elena Anaya, Ewen Bremner, Lucy Davis, Lisa Loven Kongsli, Saïd Taghmaoui en Eugene Brave Rock.

In The Heights

De geur van een cafecito caliente hangt in de lucht even buiten metrohalte 181st Street, waar de mensen uit deze levendige en hechte gemeenschap door hun dromen worden samengebracht. Te midden van dit alles bevindt zich de sympathieke bodega-eigenaar Usnavi (Anthony Ramos) die elke cent die hij verdient opspaart, terwijl hij hoopt op en fantaseert en zingt over een beter leven.

Oscar genomineerde en Tony winnaar Lin-Manuel Miranda (Hamilton, Mary Poppins ReturnsHis Dark Materials) speelt Piragua Guy in de film. Daarnaast zijn er rollen voor Anthony Ramos (Hamilton, A Star is Born), Corey Hawkins (Straight Outta Compton), Jimmy Smits (NYPD Blue), Olga Merediz (The Place Beyond the Pines), Gregory Diaz (Broadway’s Matilda), Dascha PolancoMarc AnthonyLeslie Grace en Melissa Barrera (Vida).

In the Heights verkend drie dagen in de Dominicaans-Amerikaanse buurt Washington Heights in New York City en bevatte hiphop, salsa, merengue en soulmuziek. Het werd genomineerd voor 13 Tonys en won de prijs voor Beste Musical.

De muziek en songteksten zijn van Lin-Manuel Miranda, het verhaal van Quiara Alegría Hudes en ook het concept is van Miranda. De film wordt geproduceerd door Miranda en Hudes, samen met Scott Sanders, Anthony Bregman en Mara Jacobs. David Nicksay en Kevin McCormick zijn de uitvoerende producenten.

Het scenario is geschreven door Quiara Alegría Hudes. De film wordt geregisseerd door Jon M. Chu (Crazy Rich Asians).