Wonder Woman 1984 verschijnt op HBO Max

Na de recente geruchten dat de studio bezig is met het verkennen van een streamingdebuut voor het langverwachte DC Extended Universe-vervolg Wonder Woman 1984, is onthuld dat Warner Bros. de film gelijktijdig in de bioscoop als op HBO Max zal releasen dit jaar. Toby Emmerich, Chairman van Warner Bros. Pictures Group, zei in een statement:

“We appreciate how patient audiences have been and given the great anticipation around Wonder Woman 1984 we are grateful to be able to make this terrifically entertaining movie widely available in these challenging times.”  

Nu ongeveer 50 procent van de bioscopen in de Verenigde Staten nog steeds dicht is vanwege de wereldwijde pandemie, met name de grote markten New York en Los Angeles, koos de studio ervoor om niet alleen te vertrouwen op de box office cijfers om de $200 miljoen terug te verdienen. Christopher Nolan’s Tenet slaagde er eerder niet in om break-even te spelen en dit zou de studio naar verluidt miljoenen dollars hebben gekost. WW84 zal in Noord Amerika op eerste kerstdag op HBO Max debuteren zonder extra kosten voor abonnees en in bioscopen. De film staat gepland om op 16 december in het buitenland te verschijnen.

Ann Sarnoff, voorzitter en CEO van WarnerMedia Studios and Networks Group, waartoe ook Warner Bros. Pictures behoort, zei in een verklaring.

“As we navigate these unprecedented times, we’ve had to be innovative in keeping our businesses moving forward while continuing to super-serve our fans. This is an amazing film that really comes to life on the big screen and, working with our partners in the exhibition community, we will provide that option to consumers in the U.S. where theaters are open. We realize that a lot of consumers can’t go back to the movies due to the pandemic, so we also want to give them the option to see Wonder Woman 1984 via our HBO Max platform.”

Wonder Woman 1984 op HBO Max

We maken een sprong naar de jaren 80 voor Wonder Woman’s volgende avontuur op het witte doek waarin ze tegenover twee geheel nieuwe vijanden staat: Max Lord en The Cheetah.

Wonder Woman keert terug in de jaren 1980 met het volgende grote avontuur, welke haar confronteert met een geheel nieuwe vijand: The Cheetah. Gal Gadot zal terugkeren als de prinses van Themyscira. Daarnaast zijn er rollen voor Pedro Pascal (Game of Thrones, Narcos) en Kristen WiigChris Pine keert ook terug als Steve Trevor. Regisseur Patty Jenkins verschijnt wederom achter de camera voor het vervolg en is co-auteur van het scenario, samen met Dave Callaham (The Expendables, Godzilla) en Johns.

Wonder Woman 1984 is gebaseerd op het personage gecreëerd door William Moulton Marston en verschijnt in stripverhalen van DC Entertainment. In de eerste Wonder Woman film waren er ook rollen voor Chris Pine, Robin Wright, Danny Huston, David Thewlis, Connie Nielsen, Elena Anaya, Ewen Bremner, Lucy Davis, Lisa Loven Kongsli, Saïd Taghmaoui en Eugene Brave Rock.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter