Wordt Michael Keaton de belangrijkste Batman van het DCEU?

Ondanks recente berichten dat Michael Keaton het stokje overneemt als Batman in het DCEU, lijkt het erop dat de acteur eigenlijk alleen is bevestigd voor een rol in The Flash.

Nu de opnames van Warner Bros.’ Flash-film binnen een paar maanden eindelijk beginnen, leek het mogelijk dat we Keaton’s versie van de Dark Knight vaker zouden zien dan een eenmalige verschijning in de film. Volgens New York Times-schrijver Brooks Barnes, die onlangs een profiel maakte van DC Films-president Walter Hamada, geeft een citaat van de WB baas in feite aan dat Keaton de belangrijkste Batman in de DCEU zal zijn, en Ben Affleck effectief zal vervangen door een multiversum-overdracht.

Michael Keaton als Batman

Van Michael Keaton wordt echter niet verwacht dat hij de nieuwe Batman van het DCEU wordt na zijn rol in The Flash. Keaton nam voor het eerst de rol op zich in Tim Burton’s Batman uit 1989. Hij keerde terug naar de rol in Batman Returns in 1992. Na het financiële succes en de aanhoudende positieve recensies begon de studio aan de ontwikkeling van een derde film, maar stopte nadat Burton werd vervangen door Joel Schumacher. Hij zou de regie nemen over Val Kilmer in Batman Forever en George Clooney in Batman & Robin.

Sinds de aankondiging van zijn terugkeer is er weinig informatie naar buiten gekomen over de rol van Keaton, maar Walter Hamada onthulde later dat er twee verschillende film sagas met Batman – gespeeld door twee verschillende acteurs – tegelijkertijd zullen verschijnen. Keaton zou op het punt staan het over te nemen als de belangrijkste Batman van de DCEU, aangezien de film van Robert Pattinson een op zichzelf staande film is, maar dat lijkt nu niet het geval te zijn.

Brooks Barnes (de verslaggever van de New York Times) verduidelijkte zijn verklaring over Keaton’s betrokkenheid bij toekomstige DC-films. In een recente tweet legde Barnes uit dat Keaton alleen in The Flash is gecast en dat de acteur niet is bevestigd voor meerdere Batman-films. De originele tweet van Barnes is hieronder te lezen.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter