World War Z vervolg is een mogelijkheid

Hoewel Marc Forster‘s zombie-thriller World War Z vandaag pas in première gaat in de Verenigde Staten, liet Brad Pitt weten dat een vervolg op de film een mogelijkheid is. In een interview zei hij het volgende:

“There is enough to mine from the book. We could barely get a fraction of the book in. So we’ll see. We’ll see.”

Na alle problemen op de set van World War Z lijken de kansen op een vervolg klein. We weten echter allemaal dat als de film een financieel succes blijkt te zijn, te studio bazen maar al te happig zijn op een sequel. Of Paramount Pictures voor een vervolg gaat blijft even afwachten.

De film is geregisseerd door Marc Forster op basis van een scenario door Matthew Michael Carnahan, J. Michael Straczynski. Zij baseerden zich op Max Brooks’ best-selling novel World War Z: An Oral History of the Zombie War.

Gerry Lane (Brad Pitt) is een toegewijde vader en echtgenoot die werkt voor het leger en de overheid. Wanneer een zombie-apocalyps uitbreekt, wordt Gerry door de regering gevraagd om de invasie tegen te gaan. Tegelijkertijd moet hij zijn vrouw en kinderen beschermen tegen de verbazingwekkend snelle, vleesetende zombies.

Naast Pitt zijn er tevens rollen voor Mireille EnosAbigail HargroveSterling Jerins, Fabrizio Zacharee GuidoFana MokoenaDaniella KerteszJames Badge DaleDavid MorseMichiel HuismanLudi Boeken, Matthew FoxElyes GabelPeter Capaldi.

World War Z draait vanaf 4 juli 2013 in de Nederlandse bioscopen.