Zanger en acteur Meat Loaf overleden

De Amerikaanse zanger Marvin Lee Aday, beter bekend onder zijn artiestennaam Meat Loaf, is onlangs op 74-jarige leeftijd overleden. Dit meldt Deadline. Aday is o.a. bekend van de hit Paradise By the Dashboard Light, maar was daarnaast te zien in diverse films. 

De Grammy-winnaar stierf donderdagavond omringd door zijn vrouw Deborah, dochters Pearl en Amanda en goede vrienden. Een doodsoorzaak wordt niet vrijgegeven. Zijn familie zei in een statement:

“We know how much he meant to so many of you and we truly appreciate all of the love and support as we move through this time of grief in losing such an inspiring artist and beautiful man. From his heart to your souls…don’t ever stop rocking!”

Meat Loaf verkocht wereldwijd meer dan 100 miljoen albums. Paradise By the Dashboard Light was een van zijn grootste hits. Het duet met Ellen Foley stond eind jaren zeventig enkele weken op de hoogste positie in de Top 40. Daarnaast had de zanger een andere hit met I’d Do Anything For Love (But I Won’t Do That), afkomstig van Bat Out of Hell II: Back Into Hell. Dit nummer leverde hem een Grammy op. Ook scoorde hij hits met nummers als You Took The Words Right Out Of My Mouth (Hot Summer Night)Meat Loafs album Bat Out of Hell is een van de best verkochte albums ooit.

Meat Loaf in films

Aday werd geboren op 27 september 1947 in Dallas. Hij was een voetballer op de middelbare school voordat hij eind jaren zestig naar New York City verhuisde, waar hij rollen op het podium begon te krijgen. Hij verscheen onder andere in de Broadway-musical Hair. Een van de eerste films waarin Meat Loaf een bijrol had was The Rocky Horror Picture Show. Deze muzikale komedie met Susan Sarandon en Tim Curry was in eerste instantie een flop, maar kreeg later een cultstatus. Daarnaast was hij te zien in Fight Club, de klassieke film met onder andere Brad Pitt en Edward Norton. Andere films waarin de zanger/acteur te zien was zijn Leap of Faith en Tenacious D in the Pick of Destiny.

Vorig jaar sloot Meat Loaf een deal om een ​​programma te ontwikkelen op basis van “I’d Do Anything for Love (But I Won’t Do That).” Hij was uitvoerend producent van het project. In de serie moesten stellen het tegen elkaar opnemen in een verscheidenheid aan komische fysieke games die zijn ontworpen om te laten zien hoe goed ze kunnen samenwerken en hoeveel ze echt in elkaar vertrouwen en in elkaar geloven.

R.I.P. Meat Loaf 1947 – 2022 VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter