Bekijk een zeldzame Quentin Tarantino sketch!

Waar de meeste van onze redactieleden wel bekend zijn met het werk van Quentin Tarantino kwamen we onlangs een short van deze regisseur tegen die we nog niet kende. Vandaar dat het ons leuk leek om deze met jullie te delen.

Het gaat om een sketch die in 1994 vertoond werd tijdens het programma Saturday Night Live. We zien een komisch geheel waarin Tarantino´s film Reservoir Dogs gemixt werd met Welcome Back Kotter, een klassieke sitcom waarin Pulp Fiction-acteur John Travolta ook te zien was. Zo komt onder andere de beruchte oor-scené in de sketch terug, inclusief het bijbehorende nummer.

Naast Travolta deden ook Adam Sandler, Mike Meyers en Steve Buscemi aan de sketch mee. Deze laatste was ook te zien in het eerdergenoemde Reservoir Dogs. Ondanks dat de kwaliteit een beetje matig is vinden jullie het wellicht leuk om dit in vergetelheid geraakte filmpje terug te zien. Bij interesse kun je hem hieronder bekijken:

Default Project from owen degen on Vimeo.

Welcome Back Kotter, de sitcom waarop de bovenstaande video is gebaseerd, werd van 1975 tot 1979 op de Amerikaanse zender ABC uitgezonden. De reeks ging over een cynisme middelbare school leraar die lesgeeft aan een lastige klas. Het project zorgde er onder andere voor dat John Travolta bij het grote publiek bekend werd.

Quentin Tarantino heeft inmiddels 9 bioscoopfilms gemaakt, waarvan Kill Bill echter vanwege de lengte in twee delen werd opgesplitst. De meeste recente titel die hij heeft uitgebracht is het vorig jaar verschenen Once Upon a Time in Hollywood. Deze film is sinds kort via Netflix te bekijken en een recensie kun je hier lezen.

Mocht jij shorts en andere bij-projectjes van grote filmmakers interessant vinden dan vind je dit artikel met korte Ari Aster films wellicht ook interessant. Het gaat hier om de regisseur achter spraakmakende horrorfilms als Hereditary en Midsommar.