Zelfs Netflix wilde Holmes & Watson niet opkopen

Sony Pictures heeft volgens de laatste geruchten geprobeerd de comedy-film Holmes & Watson met Will Ferrell en John C. Reilly aan te bieden aan Netflix, maar de streamingdienst blijkt geen enkele interesse te hebben. Netflix had namelijk hoogte gekregen van de desastreuze testscreenings die indertijd werden gehouden.

Sony vertoonde Holmes & Watson niet vooraf aan de pers en de releasedatum werd maar liefst drie keer aangepast. De film heeft momenteel een Rotten Tomatoes-score van 7% en is daarmee een van de slechtst gerecenseerde films van het jaar.

Will Ferrell en John C. Reilly zijn terug met Holmes and Watson, maar deze keer hebben ze regisseur Adam McKay niet bij zich, zoals bij Step Brothers en Talladega Nights. In plaats daarvan werken ze samen met Etan Cohen, wie eerder de scenario’s schreef voor Idiocracy, Tropic Thunder en Get Hard.

De briljante detective Sherlock Holmes herenigt zich met zijn goede vriend, de dokter John Watson. Ze krijgen de eer om de Britse koningin te ontmoeten, maar komen in moeilijke en gênante situaties terecht. Als blijkt dat over enkele dagen een aanslag gepleegd zal worden op diezelfde koningin, moet het olijke duo haar beschermen tegen ene James Moriarty.

Naast Ferrell en Reilly zijn er in de film ook rollen voor Laurie Lapkus, Rob Brydon, Kelly Macdonald, Rebecca Hall, Ralph Fiennes en Hugh LaurieHolmes and Watson draait vanaf 10 januari 2019 in de Nederlandse bioscoop.