Zendaya heeft rol in Dune reboot

Collider meldt dat The Greatest Showman actrice Zendaya in gesprek is voor een rol in Denis Villeneuve’s aankomende Dune reboot! Ze voegt zich bij een cast die al bestaat uit namen als Oscar IsaacDave Bautista, Stellan SkarsgårdTimothée Chalamet en Rebecca Ferguson. Zendaya moet de rol spelen van Chani, de geliefde van Chalamet’s personage Paul Atreides.

Isaac moet de rol gaan spelen van Duke Leto Atreides, de vader van Chalamet’s personage. Skarsgård speelt Baron Harkonnen, wiens familie eerder regeerde over Arrakis en een lange haat koesterde tegen de familie Atreides, samen met de galactische keizer maakt hij een plan om hen te vernietigen. Hij is ook de oom van het brutale personage dat door Bautista wordt gespeeld.

Ferguson speelt Lady Jessica, de moeder van Paul Atreides (Chalamet). Binnen de klassieke roman van Frank Herbert maken Lady Jessica en Paul deel uit van een adellijke familie die gedwongen zijn te vluchten naar de woestijnen van de planeet Arrakis. Paul staat op om de nieuwe leider van de nomadische woestijnstammen te worden. Lady Jessica helpt de nomaden ervan overtuigen dat Paul hun Messias is.

Dune werd eerder geadapteerd door David Lynch in 1985, en het was ook een tv-miniserie vanaf 2000 op SYFY. Blade Runner 2049 en Arrival regisseur Denis Villeneuve zal de Dune remake regisseren. Eric Roth en Jon Spaihts hebben het script geschreven en de film wordt geproduceerd door Legendary Pictures. De opnames van de nieuwe Dune zullen volgend jaar beginnen, hoewel er nog geen releasedatum is aangekondigd.

Als Dune succesvoller blijk te zijn dan Lynch’s film, dan is er genoeg materiaal voor sequels. Herbert schreef vijf extra Dune-romans voor zijn dood in 1986. Herbert’s zoon, Brian Herbert en schrijver Kevin J. Anderson werkten ook samen aan een aantal Dune-boeken. Brian Herbert en Anderson zijn beiden betrokken bij de remake, respectievelijk als uitvoerend producent en creatief adviseur.