De 5 beste horrorfilms op Videoland

Videoland mocht dan misschien bekend staan om zijn Nederlandstalige series en programma’s als Temptation Island, maar inmiddels heeft deze dienst veel meer te bieden. Er zijn namelijk ook leuke films op dit streamingplatform te vinden. Gezien Halloween in aantocht is leek het ons leuk om eens lijstje te maken met de 5 beste horrorfilms die op Videoland te vinden zijn.

Wat precies de 5 ”beste” horrorfilms uit het Videoland-aanbod zijn blijft natuurlijk een kwestie van smaak. Wij hebben echter ons best gedaan om een gevarieerd lijstje te maken van films die destijds goed ontvangen werden door de critici en/of het grote publiek.

1. The Silence of the Lambs (1991)

We beginnen met een film waarover de meningen flink verdeeld zijn. De één noemt The Silence of the Lambs namelijk een horrorfilm, de ander vind het meer een thriller. Waar vrijwel wel iedereen het over eens is, is dat het een enorm spannende film is. Tevens is het de eerste film waarin Anthony Hopkins de legendarische slechterik Hannibal Lecter speelt.

2. Carrie (1976)

Carrie is een vrij bijzondere horrorfilm. Het begint namelijk met een aangrijpend verhaal over pesten en een buitenbeentje zijn. We volgen Carrie White, een verlegen meisje dat vanwege haar extreem gelovige moeder nooit goed heeft kunnen leren hoe ze met andere mensen om moet gaan. Dit zorgt ervoor dat ze flink gepest wordt. Ze lijkt op een gegeven moment echter een speciale kracht te krijgen waarmee ze terug kan vechten. De vraag is echter of dat wel een goed idee is…

Carrie is trouwens één van favoriete films van regisseur Quentin Tarantino (en die man heeft in zijn leven ontzettend veel films gezien!)

Carrie, een horrorfilm op Videoland

3. Child’s Play (1988)

We zijn allemaal wel bekend met Chucky, de creepy pop met niet al te beste intenties. Al weet niet iedereen in welke film dit iconische monster voor het eerst te zien was. Het gaat om Child’s Play, een spannende film die nog steeds bij veel horrorfans geliefd is.

In 2019 verscheen een reboot van Child’s Play, die destijds verassend goed ontvangen werd. Deze is momenteel te zien via Netflix.

4. Bone Tomahawk (2015)

Naast The Silence of the Lambs is ook Bone Tomahawk geen volbloed horrorfilm. Dat maakt hem echter niet minder spannend. Centraal staat een westernomgeving waar enkele dorpelingen opgeschrikt worden door de komst van bloeddorstige kannibalen. Als blijkt dat Arthur’s vrouw door deze monsters ontvoerd is gaat hij – ondanks zijn gebroken been (!) – mee op een levensgevaarlijke reddingsmissie. Deze blijkt echter gevaarlijker dan gedacht.

5. The Cabin in the Woods

The Cabin in the Woods doet iets waar maar weinig horrorfilms in slagen. De film neemt zich aan de ene kant niet te serieus, maar weet daarbij wel een hoop horrorfans te plezieren. Het uitgangspunt is vrij simpel. We zien – zoals in zoveel films – een groepje jongeren afreizen naar een afgelegen omgeving waarin het gevaar op de loer blijkt te liggen. Al is de uitwerking op zijn zachts gezegd verassend. Wat er precies aan de hand is zullen we nog niet verklappen, maar verwacht een hoop bloed, monsters én flauwe humor.

The Cabin in the Woods is ook beschikbaar via Netflix

Bonustip op Videoland – Into The Dark

Bij de meeste films op dit lijstje is er sprake van een lange spanningsopbouw. Ondanks dat de meeste kijkers dit als iets goeds zien zou het kunnen dat jij wat minder geduld hebt. Of gewoon zin hebt in een wat kortere film. In dat geval kunnen we je de serie Into The Dark aanraden. Dit is een door producer Jason Blum gemaakte horror-reeks waarvan alle afleveringen uit een losstaand verhaal bestaan.

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Plaats gerust een reactie of reageer via Facebook, dat vinden we altijd leuk. Lees ook ons artikel met de 5 beste Amazon Prime Video horrorfilms.

Meer Videoland

Wil jij het complete (horror) aanbod van Videoland bekijken? Neem dan een gratis proefperiode op deze streamingdienst en geniet twee weken lang van alles dat de dienst te bieden heeft.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter