De 5 beste horrorfilms op Amazon Prime Video

Onlangs publiceerden we een uitgebreid artikel rondom Amazon Prime Video, waarin we aangaven dat de dienst een steeds beter aanbod heeft. Gezien het bijna weer Halloween is leek het ons een goed idee om een stil te staan bij de horrorfilms die op Prime Video te zien zijn. In dit artikel vertellen we je daarom wat de 5 beste zijn.

Het is natuurlijk lastig om te zeggen wat nou exact de ”beste” horrorfilms uit het Prime Video-aanbod zijn. Dit ligt een beetje aan je smaak. We hebben daarom gekozen voor films die zowel goed presteerden bij de critici als het grote publiek. Of die wij zelf interessant vinden 😉

1. It: Chapter One (2017)

Remakes zijn niet bepaald geliefd bij de moderne filmliefhebber. Al helemaal niet als het nieuwe versies van horrorklassiekers betreft. De remake van Stephen King’s It was daarop echter een positieve uitzondering. Deze nieuwe versie van het verhaal over de moordlustige clown wist namelijk vele bioscoopbezoekers angst aan te jagen. Heb jij deze enge film nog niet gezien? Of durf je het aan om hem nogmaals te bekijken? Dan kan Prime Video je helpen.

2. Event Horizon (1997)

Event Horizon is een combinatie tussen horror en sciencefiction. De film draait om een team met astronauten dat probeert te achterhalen wat er met een vermist ruimteschip gebeurd is. Als ze het toestel terugvinden blijkt dat de bemanning is verdwenen en vervangen is door iets heel anders…

Ten tijde van de release was niet iedereen te spreken over Event Horizonal wordt de film inmiddels als een cultklassieker gezien. Dit is wat ons betreft niet onterecht. Er hangt een enge sfeer en er is op een goede manier inspiratie gehaald uit onder andere Alien en The Shining.

3. Doctor Sleep (2019)

Naast It: Chapter One staan er nog meer films op Prime Video die gebaseerd zijn op boeken van Stephen King. De meest interessante is misschien wel Doctor Sleep, dat gezien kan worden als het vervolg op The Shining van Stanley Kubrick. Veel fans van die laatste film waren natuurlijk sceptisch toen ze hoorde dat er jaren later een opvolger kwam. Al bleken er uiteindelijk verassend veel positieve reacties op Doctor Sleep te komen. Wel moet je in je achterhoofd houden het op veel vlakken een ander soort film is dan The Shining.

Het verhaal draait om Danny Torrance, een man die in zijn jeugd flinke trauma’s heeft opgelopen en daardoor in zijn volwassen leven vooral met rust gelaten wilt worden. Als hij via telepathie benaderd wordt door een meisje met dezelfde gave als hem, heeft hij daar dan ook geen interesse in. Totdat blijkt dat er een groep vampier-achtige wezens zijn die mensen zoals hem willen uitzuigen.

Doctor Sleep, een van de horrorfilms uit 2019

4. Suspiria (2018)

Er staat tot onze grote verbazing nog een remake op het lijstje. Dit omdat ook de nieuwe versie van cultklassieker Suspiria (1977) nog best goed ontvangen werd. Het is wel een vrij eigenzinnige film, dus daar moet je een beetje van houden. Mocht jij liever het origineel (nog) eens willen zien dan kan dat gratis via ThrillFlix.

5. Shaun of the Dead (2004)

We wilde net als bij het Videoland artikel afsluiten met een komische horrorfilm. Dit keer hebben we gekozen voor Shaun of the Dead, dat gaat over twee niet al te slimme vrienden die zich staande moeten houden tijdens een zombie uitbraak. De film werd destijds geprezen om zijn grappige scenes, waarvan er onlangs nog eentje opnieuw is gemaakt. Ondanks de humor staat Shaun of the Dead ook hoog genoteerd in veel lijstjes met beste zombiefilms. Er valt dus zowel te lachen als te gruwelen.

Leuk dat je dit artikel hebt gelezen. Plaats gerust een reactie via Instagram of Facebook, dat vinden we altijd leuk.

Meer Amazon Prime Video

Wil jij meer weten over Amazon Prime Video? Bekijk dan hier onze uitgebreide gids met een aantal kijktips. Daarnaast hebben we een artikel waarin wordt uitgelegd hoe je zonder iDeal bij Amazon Prime Video kunt betalen.

Meer horrorfilms

Mocht jij geen Amazon Prime Video hebben of liever wat anders willen, dan kun je ook bij Netflix en Videoland terecht voor horrorfilms. Hier lees je wat de beste horrorfilms binnen het Videoland aanbod zijn.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter