5 Spider-Man films vanaf 10 juni op HBO Max Nederland

Here comes the Spider-Man… Spider-Man, Spider-Man 2, Spider-Man 3, The Amazing Spider-Man en The Amazing Spider-Man 2 zijn vanaf 10 juni 2022 te streamen op HBO Max. 

Het toevoegen van de Spider-Man films komt niet als een verassing. Eerder wisten we al te melden dat distributeur Sony Pictures Television en WarnerMedia hun contentdeal hebben verlengd, en dit betekent dat een hoop Sony films naar streamingplatform HBO Max komen. Denk aan films als Ghostbusters: Afterlife, Venom: Let There Be Carnage, Uncharted, Morbius, Monster Hunter en Spider-Man: No Way Home.

Spider-Man op HBO Max

Peter Parker, ook bekend onder zijn alter ego Spider-Man, is een fictief personage gespeeld door Tobey Maguire dat is gebaseerd op het stripboekpersonage met dezelfde naam. Hij is de hoofdpersoon van Sam Raimi‘s Spider-Man film uit 2002 en de twee sequels. Deze versie van het personage werd gevolgd door Andrew Garfield‘s vertolking in Marc Webb’s The Amazing Spider-Man duology (2012-2014). De daaropvolgende vertolking is door Tom Holland in het Marvel Cinematic Universe (2016-heden).

Het verhaal van Raimi’s trilogie concentreert zich op Peter Parker’s groei van de middelbare school naar de universiteit, en zijn moeilijke relatie met zijn beste jeugdvriend Harry Osborn, evenals zijn relatie met Mary Jane Watson, Parker’s jeugdliefde en toekomstige vriendin.

The Amazing Spider-Man is geen vervolg op de daaraan voorafgaande drie Spider-Man films van Raimi, maar een reboot. The Amazing Spider-Man werd oorspronkelijk gepresenteerd als de eerste van ten minste drie films in de trilogie. Het vervolg, The Amazing Spider-Man 2 werd uitgebracht op 2 mei 2014.

Spider-Man (2002)

Peter Parker woont bij zijn oom en tante in New York. Hij is een onopvallende student en is heimelijk verliefd op de populaire Mary Jane. Tijdens een excursie van school wordt hij gebeten door een genetisch gemanipuleerde spin. Kort daarna ontdekt Peter dat hij buitengewone krachten bezit. Hij ziet in dat hij zijn bijzondere gaven niet onbenut mag laten en gaat als Spider-Man de strijd aan tegen de misdaad.

Spider-Man 2 (2004)

Superheld Spider-Man komt oog in oog te staan met een nieuwe tegenstander: de briljante Otto Octavius. Octavius is na een mislukt experiment gereïncarneerd tot ”Doc Ock”, een gevaarlijke maniak met verwoestende metalen tentakels. Hoewel Spider-Man al zijn krachten nodig heeft voor deze strijd op leven en dood, probeert hij tegelijkertijd Mary Jane, de liefde van zijn leven, in zijn web te krijgen.

Spider-Man 3 (2007)

Het is Peter Parker (Tobey Maguire) eindelijk gelukt een evenwicht te vinden tussen zijn liefde voor M.J. (Kirsten Dunst) en zijn plichten als superheld. Maar er ligt onheil op de loer als de donkere kant van Spider-Man naar boven komt en hij die niet onder controle weet te houden. Peter wordt overmoedig, hij gaat in op de avances van Gwen Stacy en negeert de mensen die het meest om hem geven. Hij wordt gedwongen te kiezen tussen de verleidelijke kracht van zijn nieuwe donkere outfit en de meelevende held die hij eerst was. Ondertussen blijken de nieuwe slechterikken, Sandman en Venom, te beschikken over ongeëvenaarde krachten die een overmoedige Spider-Man niet zal kunnen tegenhouden…

The Amazing Spider-Man (2012)

Zoals de meeste tieners van zijn leeftijd, probeert ook Peter (Andrew Garfield) erachter te komen wie hij is en hoe hij de persoon geworden is die hij vandaag de dag is. In zijn zoektocht hiernaar, ontdekt hij tussen alle puzzelstukjes uit het verleden een geheim dat zijn vader voor hem verborgen hield; een geheim dat uiteindelijk zijn lot vormt als Spider-Man.

The Amazing Spider-Man 2 (2014)

In de spectaculaire actie-avonturenfilm The Amazing Spider-Man 2 moet Peter Parker het als Spider-Man (Andrew Garfield) opnemen tegen een nieuwe vijand, Electro (Jamie Foxx). De belangrijkste strijd van Spider-Man was een intern conflict: de worsteling tussen de dagelijkse verplichtingen van Peter Parker en de buitengewone verantwoordelijkheden van Spider-Man. Maar in The Amazing Spider-Man 2 ontdekt Peter Parker dat hem een nog veel groter gevecht te wachten staat. Het is fantastisch om Spider-Man (Andrew Garfield) te zijn.

Voor Peter Parker is er niks mooiers dan van wolkenkrabber naar wolkenkrabber te slingeren, genieten van zijn rol als superheld en tijd door te brengen met Gwen (Emma Stone). Maar om Spider-Man te zijn moet hij een prijs betalen: alleen Spider-Man kan zijn mede-New Yorkers beschermen tegen de boosaardige schurken die de stad bedreigen. Als Electro (Jamie Foxx) opduikt, moet Peter de confrontatie aangaan met een tegenstander die veel sterker is dan hij. Als zijn oude vriend Harry Osborn (Dane DeHaan) terugkeert, realiseert Peter zich dat al zijn vijanden één ding gemeen hebben: OsCorp.

Spider-Man kijken

De 5 Spider-Man films zijn vanaf maandag 10 juni 2022 te streamen op HBO Max Nederland. 

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter