7 leuke Nederlandse filmpodcasts

Podcasts zijn populairder dan ooit. Ook op het gebied van films en series. Wij van Entertainmenthoek zouden graag onze eigen filmpodcast aan jullie presenteren, maar zijn daar vanwege allerlei andere projecten nog niet aan toegekomen. In plaats daarvan hebben we een aantal aanraders voor jullie. Hieronder delen we 7 Nederlandse filmpodcasts die wij het luisteren waard vinden.

Film Fans Podcast

Wat er ook gebeurt, de kans dat er op korte termijn een nieuwe aflevering van Film Fans Podcast verschijnt is erg groot. Hierin komen vrijwel alle recente gebeurtenissen in de filmwereld aan bod. Ook is er aandacht voor streamingdiensten en incidenteel ook een oudere klassieker.

Film Fans Podcast is hier te beluisteren.

Filmerds

Een andere podcast die consistent nieuwe films blijft bespreken is Filmerds. Samen met Richard van Filmdomein worden zo’n beetje alle nieuwtjes uit de wereld van films en series besproken. Ook schuift er regelmatig een aanvullende gast aan. Je kunt de afleveringen van Filmerds zowel beluisteren als via Youtube bekijken.

Je kunt Filmerds hier bekijken/beluisteren. Ze organiseren tevens filmquizzen, waar jij als kijker ook mee kunt doen. De eerstvolgende is op 30 maart.

Duimpjeworstelen

Je neemt twee filmliefhebbers, laat ze een film uitkiezen waarover ze het beide oneens zijn en brengt vervolgens een levendige discussie opgang. Dit is het concept van Duimpjeworstelen. In deze podcast neemt host Ruud Vos het op tegen mede-filmliefhebbers die zijn favorieten niet delen. Of juist een bepaalde titel goed vinden waar hij zelf niet van onder de indruk was. Zowel de gasten als de films die besproken worden zijn zeer uiteenlopend. Qua films kun je titels verwachten als Parasite, Deadpool, Mad Max: Fury Road en The Lego Movie. Als het gaat om de gasten dan schuiven er zowel recensenten, bekende Nederlanders als andere mensen uit dit lijstje aan. Wie weet gaat er nog ooit een Entertainmenthoek-redactielid met Ruud in discussie.

Duimpjeworstelen is hier te beluisteren.

De Film Podcast

Als jij kunt genieten van mensen die op een enthousiaste manier films bespreken dan ben je bij ‘De Film Podcast’ aan het goede adres. Het duo Spinner en Sokal behandelt iedere aflevering een bepaald thema, van jaren 90 films tot vrouwelijke regisseurs. Luister sowieso even de aflevering waarin Martin Koolhoven aanschuift.

De Film Podcast is hier te beluisteren.

MovieInsiders

MovieInsiders is (waarschijnlijk) de oudste filmpodcast van Nederland. De eerste aflevering verscheen namelijk in 2008 (!). Ondanks de MovieInsiders alweer ruim 10 jaar actief zijn behoren ze nog steeds tot het lijstje met ‘de meest actieve filmpodcasts die dit land kent’. Er worden op regelmatige basis recente films besproken en er is ook ruimte voor specials.

MovieInsiders is hier te beluisteren.

Inglorious Rankers

Wat zijn nou de beste Tarantino films? Hoe scoren de vervolgen op Alien? Welke films van de Coen Brothers zijn de moeite waard? In Inglorious Rankers rangschikken Vincent Prenger en Paul Hauer allerlei filmfranchises naar eigen voorkeur. Dit maakt het voor liefhebbers van die franchise erg interessant om eens te beluisteren. Natuurlijk is de kans groot dat jij het op sommige vlakken met ze oneens bent, maar dat is ergens ook het leuke eraan.

Inglorious Rankers is hier te beluisteren.

Cinepraatjes

Cinemaatjes is een duo dat al enkele jaren video’s maakt waarin ze horror, sci-fi films en cultfilms recenseren. Oh, en soms ook weleens wat anders, zoals ze dat zelf altijd zo mooi zeggen. Gezien de grote voorliefde voor films – en vaak ook uitgesproken mening – die de twee heren hebben zijn ze onlangs een podcast begonnen. Hierin wordt zo’n beetje alles dat het duo op filmgebied meemaakt besproken. Qua opzet klinkt dit misschien niet bijzonder, maar het bijbehorende enthousiasme maakt deze podcast meer dan de moeite waard.

Cinepraatjes is hier te beluisteren.

Dit waren zomaar 7 leuke Nederlandse filmpodcasts. Heb jij nog aanvullingen? Of ben je zelf bij filmpodcasts betrokken? Reageer dan gerust via Facebook of Instagram.

Entertainmenthoek op Youtube

Wij mogen dan geen podcast hebben, maar zijn wel op Youtube te vinden. Zo hebben we onze Amerikaanse collega Colton Hunt, die weleens Nederlandse films en series bekijkt:

VOLG ONS

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom films, series en streaming? Houd dan deze website in de gaten of volg Entertainmenthoek via Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je geïnformeerd op het gebied van film, serie en alles wat daarmee te maken heeft.