Acteurs Atkinson, Coleman en Hawkins toegevoegd aan Wonka prequel

De opnames zijn begonnen van de muzikale Wonka prequel. Hierin speelt Timothée Chalamet de rol van een jonge Willy Wonka, de geniale chocolade producent uit de boeken van Roald Dahl. Inmiddels zijn drie nieuwe acteurs van de cast bekend. Het gaat om Rowan Atkinson, Olivia Coleman en Sally Hawkins. Andere acteurs die aan de film meewerken zijn Jim Carter, Rich Fulcher, Paterson Joseph, Calah Lane, Colin O’Brien, Natasha Rothwell, Rakhee Thakrar, Ellie White en Keegan-Michael Key.

De liederen van de film worden geschreven door Neil Hannon, zanger van de Noord-Ierse band The Divine Comedy. Warner Bros. heeft onlangs ook een statement gepresenteerd over waar de film over zal gaan.

“An origin story that explores the vivid, mythical beginnings of the imaginative young inventor before he becomes the renowned scrumdiddlyumptious Mozart of chocolate.”

Willy Wonka prequel film

Wonka, gebaseerd op een script van de Emmy-genomineerde Simon Rich (An American Pickle, SNL) zal zich concentreren op een jonge Willy Wonka en zijn avonturen voordat hij de beroemdste chocoladefabriek ter wereld opent. De film, die op 17 maart 2023 in première gaat, wordt geregisseerd door Paul King.

Charlie and the Chocolate Factory is twee keer geadapteerd voor het grote scherm, waaronder een hitversie uit 2005 met Johnny Depp in de hoofdrol en geregisseerd door Tim Burton. De meest bekende versie is Willy Wonka & the Chocolate Factory uit 1971 met Gene Wilder in zijn meest iconische rol.

Er is geen directe adaptatie gemaakt van Charlie and the Great Glass Elevator (hoewel elementen ervan in beide films werden gebruikt), en Roald Dahl was bezig met het ontwikkelen van een derde Wonka-boek met de titel Charlie in the White House voordat hij stierf in 1990.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter