Alfonso Cuaron adviseert Andy Serkis in Jungle Book

Afgelopen week verscheen Disneys uiterst succesvolle live-action/CGI verfilming van The Jungle Book in de bioscoop. Inmiddels is ook al weer een vervolg daarop bekendgemaakt. Disney is echter niet de enige studio die momenteel aan het verhaal van Ruyard Kipling werkt. Andy Serkis regisseert zijn eigen versie voor Warner Bros. Pictures. De film heeft veel te bewijzen, aangezien het moet concurreren tegen de Disney-film die geprezen werd om zijn verhaal en visuele effecten. Om de visie van Serkis waar te maken heeft Warner Bros. nu de hulp ingeschakeld van regisseur Alfonso Cuaron. Hij zal echter vooral als adviseur betrokken zijn, het project blijft stevig in handen van Serkis en Cuaron zal ook geen officiële credit krijgen.

Cuaron staat bekend om zijn films met baanbrekende visuele effecten als Children of Men, Gravity en Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Op visueel vlak is hij daarmee een van Hollywoods meest succesvolle regisseurs, iemand die je voor een Jungle Book film zou kunnen gebruiken. Al is de film al grotendeels opgenomen zal het na een jaar uitstel pas in 2018 verschijnen. Aangezien de Disney versie eerder de eindstreep wist te halen lijkt het ook een verstandige zet van Warner Bros. om de filmmakers de ruimte te geven voor het perfectioneren van hun project.

Serkis meent dat zijn versie vergeleken met de laatste film ‘een donkerdere take’ zal bieden op het verhaal. Het zal daarmee waarschijnlijk trouwer zijn aan het boek. Serkis zullen we zien in de rol van de beer Baloo, samen met Benedict Cumberbatch als Shere Khan, Christian Bale als Bagheera, en Cate Blanchett als Kaa. Bij het vertolken van de dieren zal gebruik gemaakt worden van motion capture. Serkis en Cumberbatch hebben daar uiteraard ervaring mee vanwege hun rollen in The Hobbit en The Lord of The Rings. Een ander personage dat we niet in de Disney-film zagen is de jakhals Tabaqui, gespeeld door Tom Hollander.

Jungle Book, eerder bekend als Jungle Book: Origins, is vanaf 18 oktober 2018 in de Amerikaanse bioscopen te zien.