Amazon Prime Video | Alles wat je moet weten

Prime Video, ook wel bekend onder de naam Amazon Prime Video is de streamingdienst van Amazon. Met 150 miljoen Prime abonnees behoort het tot één van de grootste streamingdiensten ter wereld. In dit artikel lees je hoe het werkt, wat voor content erop staat en hoeveel je ervoor moet betalen.

Wat is Amazon Prime Video Nederland?

Amazon Prime Video is een door Amazon beheerde streamingdienst waarop je voor een vast bedrag per maand onbeperkt naar de beschikbare films en series kunt kijken. Prime Video is sinds eind 2016 ook in Nederland verkrijgbaar, waardoor je zowel originele series van Amazon als aangekochte series en films kunt bekijken. Het is in dat opzicht te vergelijken met Netflix en Videoland. Prime Video kost slechts €2,99 per maand en is daarmee een van de goedkoopste streamingdiensten die Nederland kent.

De dienst is ook een onderdeel van het Prime-abonnement, waarmee je ook sneller levertijden krijgt van bestellingen van de Amazon webshop.

Amazon Prime Video Kosten

Als je gebruik wilt maken van Prime Video dan dien je een abonnement te nemen op Amazon Prime. Dit kost €2,99 per maand, met een gratis proefperiode van 30 dagen.

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video aanbod

Je kunt als abonnee naar ruim 1500 films kijken en er zo’n series beschikbaar. De bibliotheek van Prime Video heeft combinatie van eigen en aangekochte producties. Naast dat Amazon bestaande titels aan het aanbod toevoegt laat het bedrijf ook zelf films en series produceren, die ‘Amazon originals’ genoemd worden. Op Prime Video kijk je bijvoorbeeld exclusief naar series als Carnival Row, The Man In The High Castle, The Boys, The Expanse, Bosch, American Gods, Star Trek Picard.

Vanaf maart 2021 beschikt de streamingdienst over de eerste exclusieve Nederland productie, namelijk TRECX. Deze comedyserie is bedacht door Michiel Romeyn; één van de bedenkers van Jiskefet.

Amazon Prime Video Channels

In november 2020 voegde Amazon een nieuwe functie aan de dienst toe, namelijk Amazon Prime Video Channels. Dit zijn aparte kanalen waarmee je tegen een meerprijs naar extra films en programma’s kunt kijken.  Als je bijvoorbeeld een abonnement neemt op het kanaal Hayu dan krijg je toegang tot een aantal reality series die niet bij Prime Video zijn inbegrepen.

Met Channels kun je je abonneren op premium- en themakanalen zonder langdurige verplichtingen aan te gaan of extra apps te downloaden. Elk abonnement begint met een gratis proefperiode en je kunt op elk moment opzeggen.

Kun je Prime Video gratis kijken?

Het is mogelijk om gratis een proefabonnement op Amazon Prime Video af te sluiten. De eerste 30 dagen kun je zonder kosten naar de streamingdienst kijken. Het enige wat je moet doen is je bankrekening verifiëren om na de periode van 30 dagen een abonnement te nemen. Mocht je voor het einde van de gratis 30 dagen besluiten het account op te zeggen, dan zullen er geen verdere kosten in rekening gebracht worden.

Prime Video iDEAL

De betaalmethodes bij Amazon Prime Video waren in eerste instantie alleen creditcards voor American Express, VISA en MasterCard. Hoe kun je dan Amazon Prime Video betalen zonder creditcard? Gelukkig werd op 21 oktober 2020 voor Nederland ook de mogelijkheid tot het betalen van het abonnement via iDEAL mogelijk. Hierdoor maakt de streamingdienst zich nog aantrekkelijker voor de Nederlandse markt.

Amazon Prime Video opzeggen

Meld je aan zonder risico. Annuleer je Prime-lidmaatschap op elk gewenst moment. Wanneer je besluit je Amazon Prime-lidmaatschap te beëindigen of je gratis proefperiode op te zeggen, is dat eenvoudig te regelen.  Kijk hier voor meer informatie.

Meerdere schermen tegelijk

De series en films van Prime Video zijn op verschillende manieren te bekijken. Dat kan bijvoorbeeld via de Android-app, je televisie of je webbrowser. Zover wij weten kun je momenteel met 3 schermen tegelijkertijd kijken. In tegenstelling tot Netflix hoef je hiervoor geen duurder abonnement te hebben, het zit gewoon inbegrepen bij de €2,99 per maand die je als abonnee betaalt.

X-Ray

Prime Video heeft al een tijdje de functie X-Ray die je vertelt welke acteurs net in beeld zijn geweest. Je kunt deze linksboven in het scherm vinden.

Amazon Prime Video X-RayVOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter