Buladó na wereldpremière op NFF vanaf morgen te zien in de bioscoop

Afgelopen vrijdag beleefde Buladó in bijna 100 bioscoopzalen tegelijk zijn première tijdens de opening van het 40e Nederlands Film Festival. De film dingt tevens mee naar het Gouden Kalf voor Beste Film en naar de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek. De film is vanaf 1 oktober te zien in de bioscopen. Lees hier onze recensie door Sandro Algra.

De film van regisseur Eché Janga is een magisch-realistisch en liefdevol verhaal over een kleine familie in Bandabou, Curaçao. De hoofdrollen worden vertolkt door Everon Jackson Hooi, Felix de Rooy en Tiara Richards.

Buladó speelt zich af in de binnenlanden van Curaçao en is deels gebaseerd op een mondeling doorvertelde slavensaga. Door dit verhaal naar het grote doek te brengen wordt deze oude verteltraditie door de makers voortgezet.

Over Bulado

De elfjarige Kenza (Tiara Richards) woont samen met haar vader Ouira (Everon Jackson Hooi) en opa Weljo (Felix de Rooy) op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland. Wanneer de relatie tussen Ouira en Weljo steeds verder op de spits gedreven wordt, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden naar haar eigen weg tussen deze twee uitersten. Ze mist haar moeder en de nuchtere mentaliteit van Ouira biedt haar niet altijd meer wat ze nodig heeft. Geleidelijk stelt ze zich steeds meer open voor de mystieke en geruststellende tradities van haar opa.

Voor regisseur Eché Janga is Buladó zijn tweede speelfilm. Zijn eerste film Helium werd met twee Gouden Kalveren bekroond. Eché Janga en Esther Duysker (prijswinnende vertaling toneelstuk A Raisin in the Sun) schreven het scenario.

Bulado werd geproduceerd door Koji Nelissen en Derk-Jan Warrink voor Keplerfilm in coproductie met NTR. Buladó is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive en CoBO.

Distributeur Gusto Entertainment brengt de film vanaf 1 oktober uit in de bioscopen.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter