Cinemember | Alles wat je moet weten

Streamingdienst Cinemember is naar eigen zeggen de  ”grootste quality film collection van Nederland en België”. In dit artikel vertellen wij je alles wat je rondom deze dienst zou moeten weten. Ook delen we een korte Cinemember recensie.

Wat is Cinemember?

Cinemember is een online abonnementsdienst waarmee je onbeperkt naar films kunt kijken. Je kunt het vergelijken met bijvoorbeeld Netflix en Videoland, al staan er op deze dienst alleen films en documentaires, dus geen series. Er zijn verschillende soorten genres te vinden, maar vrijwel alles heeft in het filmhuis gedraaid (of zou in het filmhuis kunnen draaien). Cinemember spreekt zelf over een ”quality film collection”. Meer over de beschikbare titels is te vinden onder het kopje ”Cinemember aanbod”.

Cinemember kosten

Een abonnement op Cinemember kost momenteel €7,95 per maand. Je kunt hiermee naar alle films kijken. Nieuwkomers kunnen eerst gebruikmaken van een proefperiode die 2 weken duurt.

Cinemember is nagenoeg even duur als Cinetree, dat een soortgelijke dienst is. Deze laatste bevat wel een stuk minder films.

Opzeggen

Je abonnement bij Cinemember opzeggen is vrij eenvoudig.

Cadeaubon

Mocht jij Cinemember aan iemand cadeau willen geven dan kun je gebruikmaken van een speciale cadeaubon. Deze zijn verkrijgbaar voor zowel één, twee, drie als zes maanden. Je betaalt hierbij €10 per maand, waarbij de cadeaubon voor één maand €10 kost en die van 6 maanden dus €60.

Cinemember aanbod

Cinemember focust zich op arthousefilms. Al zijn er desondanks meerdere genres op de streamingdienst vertegenwoordigd. Zo kunnen abonnees onder andere naar misdaad, komedie en zelfs horrorfilms kijken. Verwacht echter geen Marvelfilms of dergelijke blockbusters. Denk eerder aan titels als:

 • Drive
 • Her
 • Borgman
 • Monos
 • Den Skyldige
 • The Red Turtle
 • Toni Erdmann
 • Next Goal Wins

Nederlandse films zijn op Cinemember ook goed vertegenwoordigd. Je kunt onder andere kijken naar Brimstone, Niemand in de Stad, Alles is liefde en ruim 90 andere Nederlandse titels. Er zijn tevens verschillende documentaires te vinden. Een paar voorbeelden zijn Becoming Zlatan (Zlatan Ibrahimovic), Freek (rondom Freek de Jonge) Oasis: Supersonic, over de gelijknamige Britse rockband.

In eerste instantie zouden we zeggen dat Cinemember niet echt geschikt is voor kinderen, maar dat is niet helemaal waar. Er zijn namelijk wel enkele kinderfilms op de dienst te vinden. Het aanbod daarvan is echter wel zeer beperkt.

In totaal staan er ruim 750 films op Cinemember.

Cinemember recensie

Gezien onze interesse in streamingdiensten hebben we deze zelf ook even uitgeprobeerd. We waren met name te spreken over het aanbod. Dit is namelijk vrij breed. Er is niet alleen voor dramafilms, maar ook voor bijvoorbeeld vakkundig gemaakte thrillers en komedies. Een ander voordeel vonden we de lay-out en uitstraling. De streamingdienst oogt lekker rustig en is niet zo schreeuwerig als bijvoorbeeld Netflix.

Ondanks dat we altijd proberen om kritisch te zijn kunnen we zo snel geen minpunten opnoemen. Wel willen we nog even verwijzen naar de zoekfunctie. Naast dat je op genre kunt zoeken is het ook mogelijk om films te filteren op land, regie en zelfs welke filmprijs ze gewonnen hebben. Wij vonden dit een erg leuke optie!

Een aanrader voor:

 • Liefhebbers van arthouse
 • Mensen die af en toe een ”goede film” willen zien

Niet aan te raden voor:

 • Fans van actie en spektakel
 • Gezinnen met kinderen*

*Er zijn wel enkele kinderfilms op de dienst te vinden, al is het aanbod daarvan zeer beperkt. Met name de wat oudere kinderen zullen waarschijnlijk meer plezier hebben van bijvoorbeeld Netflix of Amazon Prime.

Als jij Cinemember zou willen proberen dan kan dat via deze link.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter