Crazy Rich Asians spinoff in ontwikkeling met Gemma Chan en Harry Shum Jr.

Warner Bros. werkt momenteel al aan twee vervolgfilms op de succesvolle rom-com Crazy Rich Asians. Nu melden Deadline en Screenrant dat er ook een spinoff film in ontwikkeling is. De film zal draaien om de relatie tussen Astrid, gespeeld door Gemma Chan, en Charlie, gespeeld door Harry Shum Jr.

Crazy Rich Asians was een box office en kritische hit in 2018. Kort daarna gaf Warner Bros. groen licht voor twee sequels die back-to-back opgenomen zouden moeten worden. De productie van de sequels verloopt momenteel traag, met veranderingen in de schrijversteam en conflicten in het werkschema van de cast.

Warner Bros. heeft ondertussen in ieder geval plannen om de personages Astrid Young Teo (Gemma Chan) en Charlie Wu (Harry Shum Jr.) hun eigen film te geven. In het gelijknamige boek waar de film Crazy Rich Asians op is gebaseerd waren de twee personages voornamelijk verloofd. En na jaren gescheiden te zijn komen ze weer bij elkaar. Aan het einde van de eerste film werd sterk gehint naar een relatie tussen Astrid en Charlie. Verwacht werd dat dit zou uitmonden in een subplot van de sequels. In plaats daarvan zal het verhaal verder uitgewerkt worden in een aparte film.

De beslissing van Warner Bros. om deze personages hun eigen spinoff te geven heeft mogelijk deels te maken met Gemma Chans popularteit, sinds zij vorig jaar in Marvels Eternals verscheen. Harry Shum Jr. heeft ook een trouwe fanbase, dankzij projecten als Glee en Shadowhunters. En terwijl de sequels nog een poos op zich laten wachten is de spinoff de volgende stap om van Crazy Rich Asians een succesvolle film franchise te maken.

Crazy Rich Asians spinoff in ontwikkeling

Crazy Rich Asians volgt de in New York geboren Rachel Chu (Constance Wu) wanneer ze haar vriend Nick Young (Henry Golding) vergezelt naar de bruiloft van zijn beste vriend in Singapore. Ze is enthousiast over haar eerste bezoek aan Azië, maar ook nerveus om Nick zijn familie te ontmoeten. Nick heeft echter een aantal belangrijke details over zijn leven vergeten te vermelden, waardoor Rachel geheel onvoorbereid belandt in bijzondere situaties. Het blijkt dat hij niet alleen de afstammeling is van één van de rijkste families van het land, maar ook behoort tot één van de meest gewilde vrijgezellen. Haar relatie met Nick maakt Rachel tot een doelwit voor jaloerse jetsetters, maar erger nog… Nick zijn eigen afkeurende moeder (Yeoh). Het wordt snel genoeg duidelijk, dat hoewel geld geen liefde kan kopen, het zeker de zaken ingewikkelder kan maken.

Jon M. Chu (Now You See Me 2) regisseerde de eigentijdse romantische komedie Crazy Rich Asians, gebaseerd op de wereldwijd bekende bestseller van Kevin Kwan. De film heeft een internationale sterrencast, geleidt door Constance Wu, Gemma Chan, Lisa LuAwkwafinaKen Jeong en Michelle Yeoh. Het ensemble bestaat tevens uit Henry Golding, Sonoya Mizuno, Chris Pang, Jimmy O. YangRonny Chieng, Remi Hii, Nico Santos en Jing Lusi.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter