DC films krijgen tienjarenplan vergelijkbaar met Disney en Marvel

Warner Bros. heeft naar verluidt een tienjarenplan voor hun DC films, vergelijkbaar met het MCU bij Disney. Na het schokkende nieuws dat Warner Bros. Discovery Batgirl volledig schrapt, ook al was de film bijna voltooid, stonden de studio en de toekomst van het DCEU-merk centraal in tal van krantenkoppen. De annulering van Batgirl was een ongekende zet en betekende een belangrijke verschuiving in de strategie voor Warner Bros. Discovery. en het DC-merk.

Er gaan geruchten de ronde dat de geplande Supergirl-film met Sasha Calle in de hoofdrol is geschrapt, en de kans bestaat dat de studio ook de releasedatums voor grote films zoals Shazam! Fury of the Gods en Aquaman and the Lost Kingdom gaat verschuiven. Warner Bros. Discovery heeft geprobeerd de negatieve aandacht af te leiden door een releasedatum aan te kondigen voor Joker: Folie à Deux.

DC films

De ideeën van Warner Bros. Discovery voor de DC films worden een beetje duidelijker nadat CEO David Zaslav aankondigde dat er een plan zal zijn voor de toekomst van DC-films. Als onderdeel van de driemaandelijkse financiële gegevens van Warner Bros. Discovery beantwoorde CEO David Zaslav vragen over de toekomst van het bedrijf. In plaats van enige vorm van retraite voor DC-films aan te kondigen, zegt Zaslav in plaats daarvan dat het bedrijf een “reset” heeft uitgevoerd en een tienjarenplan zal volgen, alleen voor DC, dat vergelijkbaar zal zijn met wat Disney en Kevin Feige voor Marvel hebben gedaan.

“We have done a reset. We’ve restructured the business where we’re going to focus, where there will be a team with a ten-year plan focusing just on DC. It’s very similar to the structure that Alan Horn and Bob Iger put together very effectively with Kevin Feige at Disney.”

Zaslav zegt dat de hoop is om “een langdurige, veel sterkere onderneming met duurzame groei op te bouwen uit DC”, en dat het bedrijf zich gaat richten op kwaliteit boven kwantiteit. Hij zei:

“We’re not going to release any film before it’s ready. We’re not going to release a film to make a quarter, we’re not going to release a film — the focus is going to be ‘how do we make each of these films, in general, as good as possible?’”

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter