De 10 films van 2021 waar je naar uit moet kijken (Rick van Wijk)

2021 is tot nu toe zeker al een enorm goed jaar geweest voor films. Met titels als A Quiet Place Part 2, In The Heights, De Slag om de Schelde, Zack Snyder’s Justice League en het meest recente succes van The Suicide Squad heeft het al een groot aantal films gehad die beter zijn dan de beste films van 2020. Toch zien de laatste 5 maanden er nog beter uit. De volgende films uit 2021 moet je zeker niet missen wanneer ze uitkomen. Hierbij deel ik dan een lijst met de 10 films van 2021 waar je nog naar uit moet kijken.

10. Malignant 

Malignant wordt ons aangeboden door James Wan, de regisseur van The Conjuring, diens sequel, Insidious en Saw. De trailer belooft ons wederom een film waar je ’s nachts wakker van zal liggen. ‘Een jongedame is doodbang door visies die ze krijgt van vreselijke moorden, en de angst verergert wanneer ze zich realiseert dat deze moorden realiteit zijn’. Malignant komt op 2 september naar de bioscoop.

9. The French Dispatch

Als regisseur Wes Anderson iets belooft met zijn films, is dat een unieke manier van het vertellen van een verhaal. ‘De staf van een Europees publicatiebedrijf beslist om een herdenken te publiceren aan de drie beste verhalen van de afgelopen 10 jaar: een artiest die voor leven de gevangenis ingaat, staking van studenten en een kidnapping die opgelost is door een chef’. Met een all-star cast bestaande uit onder andere Timothée Chalamet, Bill Murray, Frances McDormand, Adrien Brody, Christopher Waltz en nog vele meer is The French Dispatch zeker een film om naar uit te kijken, die iedere filmliefhebber hoogstwaarschijnlijk tevreden zal stellen. The French Dispatch komt 21 oktober in de bioscoop.

8. West Side Story

Eind van het jaar komt er een nieuwe film van Steven Spielberg uit, zijn eerste sinds Ready Player One uit 2018. Dit wordt een remake van de uitstekende musical uit 1961, die de Oscar voor beste film heeft gewonnen. ‘Twee tieners van rivalende New York gangs worden verliefd, maar de spanningen tussen hun respectievelijke vrienden bouwen op tot een tragedie’. Het is nog maar de vraag of deze remake het waard is, sinds Steven Spielberg toch nog wat teleurstellende films uit weet te brengen, voor elke klassieker heeft hij ook een vergetelijke film. West Side Story komt 9 december in de bioscoop.

7. Top Gun: Maverick

Deze film is het langverwachte vervolg op de klassieke Top Gun uit 1986. De trailers, die twee jaar geleden al uit zijn gekomen, beloven een film gemaakt met passie en een eerbetoon aan zijn voorganger. ‘Na meer dan 30 jaar in dienst als een van de beste piloten van de Amerikaanse Marine is Pete ‘Maverick’ Mitchell precies waar hij thuishoort: de limieten op aan het zoeken als testpiloot, en de promotie ontwijken die hem van vliegen zou weerhouden’. Fans van de eerste Top Gun zullen 18 november in de bioscoop worden beloond voor hun geduld.

6. Last Night in Soho

Regisseur Edgar Wright heeft ons unieke en stilistische films zoals Baby Driver, Scott Pilgrim vs. The World en Shaun of the Dead gegeven, en waagt zichzelf nu aan het horrorgenre. ‘In deze psychologische thriller betreedt een jonge vrouw met een passie voor fashion design op mysterieuze wijze het Londen van de jaren zestig’. Met Thomasin McKenzie en Anya Taylor-Joy in de cast zal dit ongetwijfeld een van de meest besproken films van het jaar worden, wanneer deze op 4 november naar de bioscopen komt.

5. House of Gucci

Hoewel regisseur Ridley Scott, bekend van Alien, Blade Runner, Gladiator en The Martian twee films gepland heeft staan dit jaar, waarvan The Last Duel ook interessant lijkt, is House of Gucci een van de meest belovende films van het jaar. House of Gucci is geïnspireerd door de schokkende ware gebeurtenissen rond het familie-imperium achter het Italiaanse modehuis Gucci’. Met namen als Adam Driver, Lady Gaga, Jeremy Irons en Jared Leto liet de trailer van House of Gucci het een veelbelovende originele, unieke, stilistische en meedogenloze film te doen lijken. House of Gucci komt op 25 november naar de bioscoop.

4. No Time To Die

De laatste James Bond film met Daniel Craig zal ongetwijfeld op ieders radar verschenen zijn. Het uitstel van de bioscooprelease vorig jaar was voor velen het teken dat het virus en zijn gevolgen serieus waren. ‘In de 25e James Bond film heeft James zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica’. Ik kan me nog herinneren een trailer voor No Time To Die in de bioscoop te zien. Dat was in 2019, met de laatste Star Wars film. 30 september is het zover: dan kunnen we deze film eindelijk in de bioscoop bekijken.

3. Spider-Man: No Way Home

Dit project is een van de meest intrigerende die ons dit jaar nog staat te wachten. De titel is het enige wat we ervan weten. Er is nog geen trailer, geen teaser, geen poster, helemaal niks. Toch wilt iedereen deze film enorm graag zien. Er zijn dan ook geruchten dat deze film alle Spider-Mannen bij elkaar brengt, nadat castleden aangekondigd zijn terug te kern na rollen onder de Sony Spider-Man films. Dit alles wordt al helemaal versterkt door de laatste aflevering van de Disney+ original serie Loki. Buiten dit hebben we nog een cliffhanger die beantwoordt moet worden na Spider-Man: Far From Home. Dus ondanks dat er geen informatie beschikbaar is over de komende Tom Holland film, zal dit een van de populairste films van het jaar worden wanneer het op 16 december naar de bioscoop komt.

2. Dune

Dune is wederom een film waarin het enthousiasme zich voornamelijk dankt aan het eerdere werk van de regisseur. Denis Villeneuve heeft uitstekende films neergezet, Arrival, Prisoners en Blade Runner: 2049 hebben allemaal een bepaald ingrediënt dat alleen deze regisseur weet te meesteren. Dune vertelt het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd’. De twee trailers lijken een sci-fi epic te beloven, iets zoals nog nooit eerder gezien. Ik raad nu al iedereen aan deze film 16 september in de bioscoop te kijken, wat ook nog een hele maand eerder dan de Amerikaanse release is.

1. The Eternals

The Eternals lijkt een van de meest ambitieuze Marvel films ooit te worden. Ik verwacht dat dit daarbovenop een van de beste films van het jaar kan worden. Dat komt ten eerste door het feit dat Chloé Zhao de film geregisseerd heeft en schreef, die afgelopen april nog de Oscar voor beste regisseur heeft binnengehaald, evenals de Oscar voor beste film voor Nomadland. Hieruit blijkt haar talent, Nomadland was een van de beste films van vorig jaar. Bovendien is de toon van de trailer grandioos, ambitieus en zeer indrukwekkend. Het verhaal lijkt heel erg te centreren op de waarde van de mensheid. De trailer is magisch. De film toont torenhoge potentie. 3 november is The Eternals in de bioscoop te zien.

 

Rick van WijkVOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter