Ellen Burstyn keert terug in nieuwe Exorcist trilogie

Vorig jaar werd bekend dat Blumhouse Productions en Morgan Greek Entertainment nieuwe films van The Exorcist franchise in de planning hebben staan. Inmiddels weten we dat het om een sequel trilogie gaat. Nu weten we ook dat Ellen Burstyn, de ster van de eerste film, terug zal keren in deze films. De 88-jarige actrice zal haar rol van Chris MacNeil opnieuw spelen. De eerste van de drie nieuwe Exorcist films zal in 2023 uitgebracht worden. Naast bioscopen zal het mogelijk ook verschijnen op Universals streamingsdienst Peacock.

De filmreeks van The Exorcist was oorspronkelijk gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1971, geschreven door William Peter Blatty. De eerste film uit 1973 was een commercieel en kritisch succes. Het werd de eerste horrorfilm die genomineerd werd voor de Oscar van beste film, en het won ook de prijs voor Beste boekverfilming script. Ellen Burstyn kreeg ook een nominatie voor haar rol. Vier Exorcist films zouden volgen. Geen van deze films wist echter het succes van hun voorganger te evenaren. In 2016 ging ook een tv serie van The Exorcist in première, die eindigde in 2017. De nieuwe Exorcist films zullen het plot van de eerdere sequels en de tv-serie negeren.

De nieuwe Exorcist films zullen geregisseerd worden door David Gordon Green. Hij regisseerde onlangs de laatste sequel van Halloween (2018), en zal ook in de sequels van die film verwikkeld blijven.

Ellen Burstyn werkt nog altijd actief als actrice. In 2020 werd ze verschillende keren genomineerd voor haar rol in Pieces of a Woman.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter