Emma Stone keert terug voor Disney’s Cruella 2

Het gerucht ging dat we de nog meer zouden gaan zien van Emma Stone als Cruella en nu weten we dat de actrice zal terugkeren voor Cruella 2. Eerder werd gemeld dat Disney bezig was met de ontwikkeling van een vervolg, waarbij regisseur Craig Gillespie en scenarioschrijver Tony McNamara terugkeren. Nu meldt Deadline dat Stone haar rol als het titelpersonage weer zal gaan spelen. De deal komt op een interessant moment nadat Scarlett Johansson het bedrijf heeft aangeklaagd wegens contractbreuk als gevolg van de release van Black Widow in zowel de bioscopen als op Disney+.

Net als de MCU-film werd Cruella zowel in de bioscoop als op Disney Plus uitgebracht, maar het is niet zeker of het vervolg via beide kanalen zal worden gedistribueerd. Het heeft wereldwijd meer dan $222 miljoen verdiend. Deadline zegt dat de deal van Stone “beide partijen wederzijds ten goede komt, vooral in een tijd waarin Disney het dynamische releasemodel nog steeds beoordeelt op zijn evenementtitels.” Endeavour Executive Chairman Patrick Whitesell, die Stone vertegenwoordigt, vertelde aan Deadline:

“While the media landscape has been disrupted in a meaningful way for all distributors, their creative partners cannot be left on the sidelines to carry a disproportionate amount of the downside without the potential for upside. This agreement demonstrates that there can be an equitable path forward that protects artists and aligns studios’ interests with talent.  We are proud to work alongside Emma and Disney, and appreciate the studio’s willingness to recognize her contributions as a creative partner.  We are hopeful that this will open the door for more members of the creative community to participate in the success of new platforms.”

Emma Stone in Cruella 2

De tiener Estella heeft een droom: Ze wil modeontwerpster worden en heeft daar het talent, innovatie en ambitie voor. Maar het universum lijkt er expres voor te zorgen dat haar dromen nooit uitkomen. Nadat ze op haar twaalfde wees geworden was in Londen, rent Estella vier jaar later door de straten van de stad met haar beste vrienden en misdaadpartners Horace en Jasper. Wanneer een toevallige ontmoeting Estella in de wereld van de jonge rijken en beroemdheden doet belanden, begint ze het bestaan dat ze voor zichzelf in Londen heeft opgebouwd in twijfel te trekken. Ze vraagt zich af of ze misschien wel voor meer bestemd is. Wanneer een opkomende rockster Estella de opdracht geeft om een kenmerkend kledingstuk voor hem te ontwerpen, krijgt ze het gevoel dat ze het gemaakt heeft. Maar wat kost het om de grote massa bij te houden? En is dat een prijs die Estella bereid is te betalen?

De Cruella De Vil prequel speelt zich af in de jaren 1970 en onderzoekt de schurk die is ontstaan ​​in het boek van Dodie Smith uit 1956, The Hundred and One Dalmatians. Vijf jaar later bracht Disney de gelijknamige animatieklassieker uit over hondenouders Pongo en Perdita, die een horde puppy’s moeten redden voordat bontjassen van ze worden gemaakt. De rol werd ingesproken door Betty Lou Gerson in Disney’s animatiefilm uit 1961 en gespeeld door Glenn Close in de live-action film uit 1996 (alsook de sequel 102 Dalmatians).

Naast Stone zijn er rollen voor Emma Thompson, Joel Fry, Mark Strong en Paul Walter Hauser. De film wordt geregisseerd door Craig Gillespie (I, Tonya, The Finest Hours, Million Dollar Arm) op basis van een scenario door Aline Brosh McKenna, Jez Butterworth, Dana Fox, Kelly Marcel, Tony McNamara, Steve Zissis.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter