Overweegt nu ook Emma Stone Disney rechtszaak?

Actrice Scarlett Johansson bereikte afgelopen week het nieuws vanwege haar beslissing om filmgigant Disney voor de rechter te slepen. Disney zou met zijn beslissing om de film Black Widow tegelijk in de bioscopen en op streamingsdienst Disney Plus uit te brengen zich niet aan het contract met de actrice hebben gehouden. Nu zou een andere actrice om dezelfde reden overwegen een rechtszaak tegen Disney aan te spannen. Het gaat om de ster van Cruella, Emma Stone. Ook Cruella is dit jaar namelijk tegelijk in de bioscopen als op Disney Plus verschenen. De editor van The Hollywood Reporter, Matt Belloni vertelt over dit nieuws in zijn exclusieve nieuwsbrief nieuwsbrief What I’m Hearing. “Emma Stone, star of Cruella, is said to be weighing her options,” Schrijft hij. Belloni noemt verder Emily Blunt als een persoon die zich mogelijk tegen Disney uit zal spreken na de première van Jungle Cruise dit weekend. Volgens Belloni is Disney een zeer lastig bedrijf onder de huidige omstandigheden en zitten meerdere artiesten te wachten op grote namen om zich tegen het bedrijf uit te spreken.

Scarlett Johansson beweert  dat haar overeenkomst met Disney’s Marvel Entertainment een exclusieve bioscooprelease garandeerde, en haar salaris was grotendeels gebaseerd op hoe de film presteerde aan de box office. Met de keuze om de film tegelijk ook op een streamingsdienst uit te brengen verlaagt het bedrijf de mogelijkheid tot een hoge box-office opbrengst.

Disney begon begin vorig jaar met het gelijktijdig uitbrengen van films op Disney+ en in de bioscoop, mede dankzij de COVID-19-pandemie die het onmogelijk maakte om naar de bioscoop te gaan. Sindsdien hebben tal van andere bedrijven dit voorbeeld gevolgd, en hoewel acteurs zich zorgen hebben gemaakt over de manier waarop contracten zullen worden afgehandeld als het gaat om het streamen van films, is er tot nu toe geen enkele zo ver gegaan om er een studio voor aan te klagen.

Emma Stone in Cruella op Disney Plus

Cruella debuteerde 26 mei in de bioscoop en 28 mei op Disney Plus. Men heeft momenteel echter een VIP-toegang nodig om de film al te kunnen streamen. Vanaf vrijdag 27 augustus zal de film ook gratis te zien zijn op Disney Plus. Of Emma Stone daadwerkelijk over zal gaan tot een rechtszaak hangt mogelijk van haar eigen contract af, ten opzichte van die van Johansson.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter