Emotionele toespraak van Michael Keaton bij SAG Awards

Afgelopen zondag was de 28ste editie van de jaarlijkse Screen Actor´s Guild Awards. De Amerikaanse acteur Michael Keaton was de winnaar van de prijs voor beste mannelijke hoofdrol in een TV film of gelimiteerde serie, en die won hij voor zijn rol in de Disney Plus serie Dopesick. De toespraak was beladen, mede doordat Keaton zijn neefje noemt die eerder aan een overdosis overleed. Bekijk de toespraak hier.

De toespraak van Michael Keaton bij de SAG Awards begon al opmerkelijk toen de acteur te laat het podium op kwam rennen, volgens hem na een kort bezoekje naar de wc. De toespraak nam echter snel een serieuze toon aan. Keaton benadrukte hoe sommige kijkers het idee van een prijzenceremonie zien als een zelfingenomen evenement.

“There’s an argument to be made, it’s a legitimate argument, that a night like tonight is self-serving, narcissistic. It’s a legitimate argument to be made. That said, I’ll speak for myself, I am so fortunate….I’m so blessed to do what I do. I have a job where I can be part of a production like ‘Dopesick’, that actually can spawn thought, conversation, actual change, who gets to have that job? Seriously how fortunate am I that good can come from what I do just because I decided to be an actor?’

Keaton benoemde ook het conflict in Oekraïne en sprak zijn waardering uit voor president Zelenskyy, die zelf een voormalige acteur is. Maar het punt waarop de acteur emotioneel werd was toen hij de prijs opdroeg aan zijn overleden neefje Michael, de zoon van zijn zus die aan een fentanyl overdosis is overleden.

Michael Keaton Bij de SAG Awards

Dopesick is te zien op Disney Plus Nederland. Klik hier of hieronder op de banner voor een abonnement op Disney Plus en kijk Dopesick.

De serie Dopesick neemt kijkers mee naar het epicentrum van Amerika’s strijd met opioïdenverslaving, van de bestuurskamers van Big Pharma tot een noodlijdende mijnbouwgemeenschap in Virginia tot de gangen van de DEA. Helden zullen verschijnen, in een intense en spannende rit om de lafhartige bedrijven achter deze nationale crisis en hun bondgenoten neer te halen.

Geïnspireerd door Beth Macy’s New York Times-bestsellerboek, wordt Dopesick beschreven als een ambitieus, aangrijpend en meeslepend drama dat onderzoekt hoe één bedrijf de ergste drugsepidemie in de Amerikaanse geschiedenis veroorzaakte. Het is afkomstig van schrijver Danny Strong en regisseur Barry Levinson.

De miniserie van 8 afleveringen wordt geleid door Michael Keaton. Hij wordt vergezeld door Peter SarsgaardRosario DawsonMichael StuhlbargWill Poulter, John Hoogenakker, Kaitlyn Dever, Phillipa Soo en Jake McDorman.

Dopesick is uitvoerend geproduceerd door Keaton, Strong, Levinson, John Goldwyn, Warren Littlefield, Beth Macy en Karen Rosenfelt. De serie is een productie van FOX 21 Television Studios.

De serie ging afgelopen oktober in première.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter