Eternals geweerd in Qatar, Koeweit en Saudi-Arabië

De nieuwe Marvel film Eternals zal niet te zien zijn in Qatar, Koeweit en Saudi-Arabië. Dit meldt The Hollywood Reporter.

Het was de bedoeling dat de superheldenfilm vanaf 11 november in zowel Saudi-Arabië, Qatar als Koeweit aan het bioscoopaanbod zou worden toegevoegd. De lokale filmkeuring stond erop dat bepaalde scenes werden verwijderd en daar zou Disney het niet mee eens zijn geweest. Met als gevolg dat Eternals in zijn geheel niet meer in deze landen gedraaid zal gaan worden.

De scenes die verwijderd moesten worden hadden blijkbaar te maken het homoseksuele koppel dat in de film voorkomt. Tevens introduceert Eternals de eerste homoseksuele superheld van het Marvel Cinematic Universe (MCU). Ook is er een scene waarin Phastos (Brian Tyree Henry) zijn echtgenoot Ben (gespeeld door Haaz Sleiman) op een gepassioneerde wijze kust. Allemaal zaken die in de eerdergenoemde landen, waar homoseksualiteit verboden is, niet uitgezonden mogen worden.

In de Verenigde Arabische Emiraten zal Eternals blijkbaar nog wel gewoon uitkomen.


Lees ook het artikel Superqueero’s: wanneer zien wij een gay superheld?


Eternals

Marvel Studios’ Eternals focust zich op een groep buitenaardse helden welke al sinds het begin van de mensheid de aarde beschermen tegen al het kwaad. Wanneer een groep monsterlijke wezens, waarvan men dacht dat ze niet meer bestonden, op een mysterieuze wijze terugkeren, worden de Eternals gedwongen samen te komen om de mensheid opnieuw te kunnen verdedigen.

De cast van Eternals bestaat uit Gemma Chan als de menslievende Sersi, Richard Madden als almachtige Ikaris, Lauren Ridloff als de supersnelle Makkari, Kumail Nanjiani als kosmisch aangedreven Kingo, Bryan Tyree Henry als Phastos, Haaz Sleiman als architect en echtgenoot van Phastos, Lia McHugh als de oude ziel Sprite, Salma Hayek als de wijze en spirituele leider Ajak, Don Lee als de machtige Gilgamesh, Barry Keoghan als afstandelijke eenling Druig en Angelina Jolie als een woeste krijger genaamd Thena. Daarnaast zijn er rollen voor Kit Harington als Dane Whitman, Harish Patel als Karun, Don Lee als Gilgamesh en Barry Keoghan als Druig.

De film is gebaseerd op Jack Kirby’s strip met dezelfde naam. Die reeks introduceerde een groep onsterfelijken en hun rivalen, de Deviants. Binnen de strips waren Thanos en de andere bewoners van Titan ook Eternals. Het is onduidelijk of de MCU die verbinding zal behouden.

De regie van Eternals ligt bij Chloé Zhao, welke al meerdere prijzen gewonnen heeft, waaronder voor Beste Regisseur en Beste Film bij de recente Golden Globes en Oscar ceremonie.

Eternals is in Nederland sinds 3 november 2021 te zien.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter