Everything Everywhere All At Once breekt Box-office record voor studio A24

Hoewel Everything Everywhere All At Once afgelopen mei al in première ging blijft de film sterk presteren in de box-office. Onlangs is de film de $100 miljoen wereldwijd gepasseerd. Hiermee is de film de grootste hit voor de studio A24. Dat meldt Variety.

Everything Everywhere All At Once heeft een aanzienlijk wereldwijd box-office record gebroken voor A24. Geregisseerd door Daniel Scheinert en Daniel Kwan, gezamenlijk bekend als Daniels, werd Everything Everywhere All At Once eerder dit jaar uitgebracht om lovende kritieken van critici en publiek te krijgen. In de film speelt Michelle Yeoh een uitgeputte wasserette-eigenaar die, terwijl ze probeert haar belastingaangiften af te ronden, op een veelzijdig avontuur belandt om haar universum te redden.

Everything Everywhere All At Once komt van A24, de studio die verantwoordelijk is voor recente films als Hereditary, Men, X, Red Rocket en The Green Knight. De studio staat bij indie filmfans bekend om zijn unieke projecten, vaak geproduceerd met lagere budgetten en met gedurfde creatieve visies van baanbrekende filmmakers. Geproduceerd met een budget van $25 miljoen, leek Everything Everywhere All At Once een typische film voor de studio, maar werd al snel een doorbraak in tegenstelling tot alle andere films. In juni overtrof het Hereditary en werd A24’s meest winstgevende film wereldwijd. Vanwege het succes is Everything Everywhere All At Once onlangs opnieuw uitgebracht in de bioscoop, met nog eens 8 minuten aan outtakes en een introductie van Daniels.

De nieuwe cijfers van de film gaven het een ​​ruime voorsprong op Hereditary, die eerder met $79 miljoen de meest winstgevende film was van A24. Ondanks dat het nu beschikbaar is om thuis te bekijken op digitale platforms, blijft Everything Everywhere All At Once goed presteren in bioscopen, met de recente heruitgave van afgelopen weekend die de film nog eens $650.000 opleverde.

Hoewel nog steeds niet in de buurt komt van grote blockbusters als Thor: Love and Thunder en Top Gun: Maverick, is de sterke prestatie van Everything Everywhere All At Once een verder bewijs dat het publiek geïnteresseerd is in originele verhalen van minder bekende filmmakers. Vrijwel onmiddellijk na de release profiteerde Daniels’ nieuwste film van sterke mond-tot-mondreclame. Bovendien, met een budget van slechts $25 miljoen, wat slechts een tiende is van Thor: Love and Thunder’s $250 miljoen budget, is de prestatie van de film nog indrukwekkender.

De regisseurs hebben geruchten ontkracht dat ze geïnteresseerd zijn in het maken van een vervolg op Everything Everywhere All At Once, maar de sterke box-office prestaties van de film suggereren dat het publiek misschien wel open staat om het unieke multi-versum van Daniels verder uitgewerkt te zien. Aan de andere kant is het misschien wel beter om dit verhaal als een op zichzelf staand avontuur te houden. Het succes van de film kan gezien worden als het tegengif van de grote franchise films die Hollywood tegenwoordig domineren.

Everything Everywhere All At Once breekt Box-office record

Evelyn (Michelle Yeoh) heeft samen met haar man Waymond (Key Hun Quan) een onsuccesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die maar niet lijkt te eindigen. Exact op het moment dat het allemaal teveel wordt, verscheurt het universum in een oneindig aantal universums en is Evelyn niet langer alleen een wasserettehouder, maar ook internationaal bekende filmster, kungfu-meester, chef-kok of misschien de held die iedereen al die tijd nodig had.

De hoofdrollen worden gespeeld door Michelle Yeoh (Crazy Rich Asians), Ke Huy Quan (Indiana Jones and the Temple of Doom), Stephanie Hsu (The Marvelous Mrs. Maisel), Jenny Slate (Gifted), Harry Shum Jr. (Glee), James Hong (Big Trouble in Little China) en Jamie Lee Curtis (Halloween Kills).

Everything Everywhere All At Once is geschreven en geregisseerd door regieduo Daniel Kwan en Daniel Scheinert a.ka. de Daniels. Joe en Anthony Russo produceren via hun AGBO-banner samen met Ley Line Entertainment en Jonathan Wang. Eli Bush en Mike Larocca behoren tot de uitvoerende producenten samen met Josh Rudnick, Tim Headington en Theresa Steele Page.


Lees onze recensie van Everything Everywhere All at Once


VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter