Filmrechten The Lord of The Rings en The Hobbit te koop

De filmrechten voor de populaire fantasieboeken The Lord of The Rings en The Hobbit, van J.R.R. Tolkien, worden binnenkort te koop aangeboden. Zaentz Co. heeft besloten zijn Tolkien rechten door te verkopen, dat meldt Variety. Naar verwachting zullen de rechten van deze succesvolle franchise 2 miljard opleveren. De timing van deze verkoop komt goed overeen met Amazons nieuwe serie The Rings of Power, die dit jaar in première zal gaan.

Hoewel J.R.R. Tolkien wel meer boeken heeft geschreven zagen we tot nu toe enkel verfilmingen van The Lord of The Rings en The Hobbit. Dat komt omdat Zaentz Co., opgericht door Saul Zaentz, in 1976 de filmrechten kocht. The Tolkien Estate was terughoudend om de filmrechten van andere boeken te verlenen, maar enkele jaren terug maakten ze alsnog een deal met Amazon om een nieuwe tv-serie te produceren. Die deal kon Amazon direct sluiten met The Tolkien Estate dankzij een gat in het reglement van de rechten. Nu de rechten van Tolkiens populairste boeken aangeboden zullen worden zal Amazon waarschijnlijk een van de partijen zijn die daar geld voor zal neerleggen.

Naast filmrechten bezit Zaentz Co. ook de rechten voor het ontwikkelen van videospellen, merchandise, evenementen en themaparken. Ze delen ook rechten met The Tolkien Estate als het gaat om de twee compilatieboeken van J.R.R. Tolkien die na zijn dood in 1973 zijn gepubliceerd: The Silmarillion en The Unfinished Tales of Numenor and Middle-Earth. Ook deze rechten zouden in de handen van de nieuwe koper terecht komen. Warner Bros. bezit zelf gedeeltelijk rechten van The Lord of The Rings, vanwege het beheer van New Line Cinema. Hiermee konden ze de blockbuster films van Peter Jackson laten ontwikkelen. Vorig jaar kondigde Warner Bros. een nieuwe animatiefilm aan: The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim. Echter, aangezien Warner niet actief Lord of The Rings content heeft geproduceerd de laatste tijd zullen de rechten binnenkort weer teruggaan naar Zaentz Co. Ook dit kan hebben meegewogen in hun beslissing om de rechten te verkopen.

Filmrechten The Lord of The Rings en The Hobbit

Prime Video’s The Lord of the Rings: The Rings of Power brengt voor de allereerste keer de heroïsche legendes van het legendarische Tweede Tijdperk van de geschiedenis van Midden-aarde naar het scherm. Dit meeslepende drama speelt zich af duizenden jaren voor de gebeurtenissen van J.R.R. Tolkien’s The Hobbit en The Lord of The Rings. Het neemt kijkers mee naar een tijdperk waarin grote machten werden gesmeed, koninkrijken glorieerden en ten onder gingen, onwaarschijnlijke helden op de proef werden gesteld, hoop aan de fijnste draadjes hing, en een van de grootste schurken die ooit uit Tolkiens pen vloeide, dreigde de hele wereld in duisternis te hullen. De serie begint in een tijd van relatieve vrede en volgt een groep bekende en nieuwe personages die de confrontatie aangaan met de lang gevreesde terugkeer van het kwaad in Midden-aarde. Van de donkerste diepten van de Nevelbergen, tot de majestueuze bossen van de elfenhoofdstad Lindon, tot het adembenemende eilandenrijk Numenor, tot de verste uithoeken van de kaart, deze koninkrijken en personages zullen een erfenis nalaten die nog lang na hun dood voortleeft.

De serie is gebaseerd op de iconische The Lord of the Rings boeken van J.R.R. Tolkien. De langverwachte serie speelt zich af in de Second Age. Dat plaatst ongeveer 3.000 jaar geschiedenis tussen de serie en het begin van The Lord of the RingsPeter Jackson‘s Fellowship of the Rings speelde zich af aan het einde van de Second Age, toen de laatste alliantie van elven en mannen de strijdkrachten van Sauron confronteerde. Het Tweede Tijdperk besloeg bijna 3441 jaar en begon na de verbanning van Morgoth, de duistere heer voor Sauron. Er is in die tijd veel verhaalpotentieel, waaronder de opkomst van Sauron, de creatie van de Ene Ring en de opkomst van de Ringgeesten.

Kijk jij uit naar Amazons The Lord of The Rings in 2022? Naast de Amazon serie is er recent ook een animatiefilm aangekondigd door New Line Cinema en Warner Bros Animation. Deze film zal The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim heten. Lees hier meer over de film.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter