Filmweek 1 door Sandro Algra

Filmweek 1 door Sandro Algra: De eerste complete filmweek van 2016 zit er weer op. Daarom is het hoog tijd om het gebruikelijke weekoverzicht weer op te pakken. Laat dit de eerste van onze voornemens zijn die we zullen vervullen.

Star Wars: The Force Awakens blijft records breken en is al op weg de best verdiende film aller tijden te worden. Dit is evident omdat het Avatar in de VS al van de #1 plaats heeft geduwd. Of Disney het kopen van LucasArts de beste financiële beslissing in de geschiedenis van de filmindustrie mag noemen zal dus grotendeels afhangen van hoe goed de film het doet in buitenlandse bioscoopketens als JT… sorry: Vue!

Filmweek 1 - JT Bioscopen verandert naam in Vue

JT Bioscopen verandert naam in Vue

Het is toch opmerkelijk dat zelfs met het succes van The Force Awakens er nog altijd mensen zijn die George Lucas graag terug willen om het vervolg te regisseren. Zelfs de meest gehate filmmakers hebben blijkbaar hun trouwe fans. Ik wil wedden dat er straks ook een petitie komt om Michael Bay terug te vragen voor Transformers 6, en dat terwijl je deze man makkelijk zou kunnen vervangen voor twee 11-jarige jongetjes met een camera. Geloof je me niet? In 1982 was het twee jonge amateur-filmmakers bijna gelukt om Raiders of the Lost Ark scene voor scene na te spelen. Samuel L. Jackson was op die leeftijd nog een verlegen stotteraar!

Eén filmster die de studio’s in ieder geval hopen terug te krijgen is Daniel Craig in de James Bond filmreeks. Volgens berichten zou men zelfs bereid zijn hem een back-to-back deal voor twee Bond-films aan te bieden. Als Craig niet meer agent 007 is hoeft Christoph Waltz in ieder geval ook geen Blofeld meer te zijn. Je vraagt je al snel af waarom een acteur zo’n iconische slechterik zomaar de rug toe zou keren. Maar misschien wil hij tijd vrijmaken om auditie te doen voor de rol van Cruella de Vil.

Filmweek 1 - Emma Stone als Disney’s Cruella de Vil?

Emma Stone als Disney’s Cruella de Vil?

‘Legendarische filmsterren zijn onvervangbaar’, dat wordt tenminste beweerd. Maar als dat klopt: waarom zouden we dan weer een nieuwe Bruce Lee biopic willen zien? Er mag dan niemand zoals Bruce Lee meer zijn, maar veel jongemannen hebben wel de ambitie om net zoals hem te worden. Daarom zou het zeker ook een droombaan zijn voor acteur Philip Ng om in de huid van dit icoon te mogen kruipen. Zullen vrouwen straks ook opkijken tegen Kelly Rohrbach, die Pamela Anderson vervangt in de Baywatch verfilming? Ik durf het niet te zeggen. Dit personage mag dan wel een heldin zijn, maar ze werd ook altijd neergezet als een lustobject. Wellicht dat de regisseur een moderne draai kan geven aan het verhaal. In Jane Got a Gun speelt Natalie Portman ook een geëmancipeerde dame in het Wilde Westen die voor de verandering zelf haar familie tegen boeven moet beschermen.

Filmweek 1 van 2016 was ook de week waarin Quentin Tarantino’s The Hateful Eight in première ging, een week waarin alle Westernliefhebbers hun hart konden ophalen. Als je Tarantino-films helemaal zat bent is dat natuurlijk een heel ander verhaal. Maar in het geval van twijfel kun je altijd nog Immy’s recensie van de film lezen. Heb je een second opinion nodig? Lees dan ook de mening van Martijn! Hierbij nodig ik je gelijk uit om jouw favoriete Tarantino-films op te noemen. Martijn bespreekt het hele oeuvre van deze filmmaker in zijn blog 10 keer Tarantino.

Filmweek 1 - Immy's recensie The Hateful Eight

Immy’s recensie The Hateful Eight

Deze week is er helaas geen monoloog van Dutch Angle News Reviews. Maar maak je geen zorgen: we hopen volgende week weer terug te zijn met onze video blogs!

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter