Gaat Disney MGM en James Bond-franchise kopen?

Het gerucht gaat dat Walt Disney misschien geïnteresseerd is in het kopen van MGM Studios, de studio van de James Bond-films.

Als dat waar is, zou dit niemand moeten verbazen. Disney probeert de afgelopen paar jaar zoveel mogelijk content in handen te krijgen om het aanbod te versterken, aangezien het de concurrentie aangaat met Netflix. Eerder kocht de studio Lucasfilm, Marvel Studios, Pixar en Fox. MGM is nu te koop, met een gerapporteerde vraagprijs van ongeveer $5,5. miljard.

Disney geïnteresseerd in MGM en James Bond-franchise

De studio bevat klassieke franchises als James Bond, The Hobbit, Bill & Ted, Rain Man, Stargate, One Flew Over the Cuckoo’s Nest, Rocky, Creed en meer. Ooit een kroonjuweel van Hollywood, heeft MGM de laatste tijd moeilijke tijden doorgemaakt. De pandemie heeft de ondergang alleen maar versneld.

Het gerucht dat Disney geïnteresseerd zou zijn, is afkomstig van de popcultuurverslaggever Daniel Richtman. Of het echt waar is, is nog niet helemaal duidelijk. Voor nu nemen we het gerucht met een korreltje zout.

MGM STUDIOS FAILLIET 

De studio MGM werd als fusie opgericht in 1924 door Metro Pictures, Goldwyn Pictures en Mayer Pictures. MGM bezit momenteel meer dan 4000 titels en 17.000 uur aan televisieprogramma’s. Dit omvat grote franchises zoals de James Bond-films. De studio heeft ook de rechten op \projecten, zoals Ridley Scott’s misdaaddrama Gucci; een derde Creed-film; een Pink Panther-reboot; Ron Howard’s Thirteen Lives; de muziekfilm Cyrano; een vervolg op Tomb Raider met Alicia Vikander in de hoofdrol; en het langverwachte Legally Blonde vervolg met Reese Witherspoons Elle Woods.

In het afgelopen decennium werden de films van de studio door een aantal bedrijven gedistribueerd, nadat het in 2009 bijna failliet was gegaan. Ondanks het overleven van de crisis lijkt het erop dat MGM de coronapandemie niet zal overleven. Vorig jaar kwamen er al berichten naar buiten dat de studio zocht naar een koper.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter