George Clooney niet gevraagd Batman opnieuw te spelen

Als je al jouw vrienden vraagt om elk zijn favoriete Batman acteur te noemen ontstaat er mogelijk een lange discussie. Het is moeilijk om objectief te bewijzen dat Michael Keaton een betere Batman is dan Ben Affleck en Christian Bale. De kans dat je vrienden het unaniem eens zijn over de slechtste Batman is aanzienlijk groter: dat is natuurlijk George Clooney! Batman & Robin, de enige film uit de franchise waar Clooney in speelde, werd in 1997 een kritische en commerciële flop. Na de première van die film zou het nog eens acht jaar duren voordat het publiek een nieuwe Batman film in de bioscoop kon zien. De film heeft zo’n slecht imago opgebouwd dat Clooney zich er zelf geregeld negatief over heeft uitgelaten. In tegenstelling tot Ben Affleck en Michael Keaton is George Clooney niet gevraagd Batman te spelen in een aankomende superheldenfilm.

George Clooney als Batman 

Tijdens een vertoning van The Tender Bar werd George Clooney aangesproken door Variety. In The Tender Bar regisseerde Clooney Ben Affleck. Het is bekend dat Affleck en Michael Keaton allebei een versie van Batman zullen spelen in de aankomende superheldenflm The Flash. Variety vroeg Clooney of hij ook te zien zal zijn naast de twee andere Batman acteurs. Volgens George Clooney is hij daar echter niet voor gevraagd.

“They didn’t ask me. When you destroy a franchise the way I did, usually they look the other way when The Flash comes by.”

Clooneys vrouw Amal vertelde daarop dat ze de film nog altijd niet heeft kunnen zien.

“He won’t let me watch it,”

George voegde daar weer aan toe:

“There are certain films I just go, ‘I want my wife to have some respect for me.’”

Als het aan George Clooney ligt zouden hun vier-jarige tweelingkinderen voorlopig ook niet de kans krijgen om de film te zien.

“It’s bad when your four-year-old kid goes, ‘This sucks.’ That could be painful.”

Bekijk hier ook het complete interview van Variety.

George Clooney is overigens niet de enige die verwikkeld was in de productie van Batman & Robin om zich daarna negatief over de film uit te laten. De onlangs overleden regisseur Joel Schumacher heeft in verschillende instanties zijn excuses aangeboden voor de film. In tegenstelling tot de duistere toon van de Batman films geregisseerd door Tim Burton omarmde Batman & Robin een veel meer kleurvolle en kindvriendelijke toon. Hiermee deed de film eerder denken aan de Batman tv-serie van de jaren 60. Het was echter niet het type film dat Batman fans in 1997 wilden zien. Inmiddels heeft Batman & Robin wel een status als cultfilm opgebouwd. De film wordt herinnerd om zijn visuele stijl, karikaturaal acteerwerk, slechte oneliners het het Batman kostuum van George Clooney dat uitgerust is met latex billen en tepels.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter