James Gunn: Guardians of the Galaxy Vol. 3 wordt het einde van het verhaal

“Verhalen moeten eindigen” dat vindt regisseur James Gunn ook van Guardians of the Galaxy. Na drie films en één tv special vindt hij het wel genoeg. In een interview met Entertainment Weekly zei Gunn dat Guardians of the Galaxy Vol. 3 wat hem betreft de laatste titel uit de franchise zal zijn.

Vorig jaar liet acteur Dave Bautista al weten dat hij gaat stoppen met de rol van Drax na de derde Guardians of the Galaxy film. Wat regisseur James Gunn betreft zal Guardians of the Galaxy Vol.3 ook meteen het einde van de franchise zijn.

“This is the end of that story. I’m sorry. Some stories have an end. It doesn’t mean everybody dies.”

Dat zei James Gunn tijdens een panel van San Diego Comic Con. Tijdens de Con werd ook een trailer vertoond van de film.

Gunn regisseerde de eerste twee films uit de franchise. Hij werd in 2018 echter ontslagen nadat een aantal oude omstreden tweets van hem publiek werden gemaakt. Het jaar daarop werd de regisseur echter weer aangenomen. Voor Warner Bros. maakte hij intussen ook de succesvolle superheldenfilm The Suicide Squad.

“For a while I wasn’t going to do this movie. Then I came back. And the reason I knew I needed to come back was to tell this story and, in some ways in particular, I have a special closeness to the character of Rocket and I knew I needed to finish to tell his story.”

James Gunn verklaarde dat het achtergrondverhaal van het personage Rocket een belangrijke reden voor hem was om de derde film te maken. Rockets verhaal komt in deze film ook tot een conclusie.

“I knew that that was what started me on this journey, was seeing who he could be and who he was, where he came from, and the thing that grounded me initially in the Guardians…I realised that to tell the story honestly, he’s the saddest person or character in the universe,”

Starlord acteur Chris Pratt, ook aanwezig tijdens de panel, sprak over het gebruik van het lied Do You Realize van The Flaming Lips. Het nummer werd gebruikt in de trailer.

“It’s such a moving [Flaming Lips] song, the imagery’s incredible, and obviously you’re immediately swept up not only in the idea that this is the end of this trilogy for all of us, but also you’re reminded of the journey that the characters are on…It’s a really emotional story.”

Guardians of the Galaxy vol.3 wordt einde

James Gunn, die de eerste twee films schreef en regisseerde, zou oorspronkelijk terugkeren om Vol. 3 te regisseren, maar na het opduiken van controversiële tweets vanaf het begin van zijn carrière, verbrak Disney de banden met de regisseur. De productie werd uitgesteld totdat de studio een A-lijst filmmaker vond om hem te vervangen. Na maanden van steun van fans en de hele cast van de films en discussies achter de schermen tussen Disney en Gunn, werd hij weer aangenomen om het derde deel te schrijven en te regisseren.

De eerste Guardians of the Galaxy was de verrassingshit van de tweede fase in het Marvel Cinematic Universe, met een brutowinst van bijna $775 miljoen aan de kassa en veel lovende kritieken. De tweede film kwam drie jaar later in de bioscopen en bleek even succes te zijn als zijn voorganger, met een brutowinst van meer dan $800 miljoen aan de kassa.

Het ruimtevaartteam was voor het laatst te zien in Avengers: Endgame en zal terugkeren naar het grote scherm voor hun volgende solofilm in 2023, voorafgegaan door de Holiday Special in december 2022.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter