Japanse crowdfunding om “Totoro bos” te beschermen

De Japanse stad Tokorozawa lanceert een crowdfunding campagne om een natuurgebied ten noordwesten van Tokio te beschermen. In de volksmond staat dit gebied bekend als “Totoro bos”. Dit komt omdat het gebied als inspiratie diende voor Hayao Miyazaki‘s klassieke animatiefilm My Neighbor Totoro. Studio Ghibli zal ook meewerken aan de campagne.


Lees ook onze lijst met alle Studio Ghibli films gerangschikt


Crowdfunding om “Totoro bos” te beschermen

Het Totoro bos is een bebost terrein met ongeveer 7000 eiken. Het plan van de stad Torozawa is om 2,9 miljard yen (ongeveer 20 miljoen euro) in te zamelen om het land op te kopen. Het Totoro bos zou dan in een natuurreservaat veranderd worden, waar waarschijnlijk meerdere anime anime fans als pelgrims op af zullen komen.

“Het gebied is een van de gebieden waar regisseur Miyazaki zijn ideeën voor Totoro ontwikkelde nadat hij daar wandelde.”

aldus een lokale voordvoerder richting de Japan Times

My Neighbor Totoro is een iconische animatiefilm van Studio Ghibli uit 1988. Het draait om een familie met twee jonge dochters die naar een huis in het bos verhuist. Volgens de lokale bevolking is het huis behekst, maar de twee jonge meisjes ontdekken dat de bosgeesten enkel vriendelijke schepsels zijn. Ze beleven verschillende avonturen met het knuffelbare monster Totoro en ontwikkelen een sterke band met de natuur. Het personage Totoro staat inmiddels bekend als de mascotte van Studio Ghibli.

Studio Ghibli zal ook meewerken aan deze crowdfunding campagne. Deelnemers die 25,000 yen of meer doneren zullen beloond worden met gedrukte illustraties van My Neigbor Totoro. Vooralsnog zijn slechts 1000 kopieën van dit werk beschikbaar, voor deelnemers in Japan. Maar als de campagne succes heeft zal er mogelijk meer drukwerk gemaakt worden.

Naast het al populaire Studio Ghibli museum zal Ghibli aankomende november ook zijn eerste themapark openen, ten oosten van de stad Kioto. Hayao Miyazaki werkt momenteel nog aan zijn animatiefilm Kimitachi wa Dou Ikiru ka (How do you live?). Het wordt een anime verfilming van het gelijknamige Japanse boek uit 1937, van Yoshino Genzaburo. De film is meerdere keren uitgesteld en een definitieve releasedatum is nog niet gegeven, hoewel optimistische fans hopen op een release in 2023. Hoewel Miyazaki dit bij eerdere projecten al heeft gezegd beweert hij dat dit definitief zijn laatste film zal worden. Volgens Studio Ghibli producent Toshio Suzuki maakt Miyazaki de film voor zijn kleinzoon, en is het voor hem een manier om te zeggen: “Jouw opa gaat binnenkort naar het volgende leven toe, maar hij laat deze film voor jou achter”.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter