John DiMaggio over afwezigheid Futurama: het gaat om zelfrespect

Deze maand werd bekend dat de geliefde animatieserie Futurama terugkomt met nieuwe afleveringen op Hulu. Dat klonk als geweldig nieuws voor fans, maar er was wel één grote naam afwezig in de cast. Het lijkt er momenteel op dat John DiMaggio niet terug zal keren als Bender, en andere Futurama personages. Deze controverse wordt door fans aangeduid met de hashtag #bendergate. In een recente tweet vertelt DiMaggio wat zijn reden precies is om vooralsnog niet mee te werken aan de revival.

Hulu heeft een deal gesloten met Matt Groening en David X. Cohen om 20 nieuwe afleveringen van Futurama te maken. Het achtste seizoen zal in première gaan in 2023. Wegens conflicten met de onderhandelingen is stemacteur John DiMaggio op dit moment de enige grote naam uit de oude cast die niet terug lijkt te keren. Om die reden heeft Hulu besloten de revival aan te kondigen zonder DiMaggio, en zijn personages zullen tijdens scriptlezingen gespeeld worden door iemand anders. Ondanks dat de rol opnieuw gecast zal worden hebben producers laten weten hoop te hebben om DiMaggio alsnog te kunnen overhalen om terug te keren.

In zijn eigen verklaring laat DiMaggio weten dat zijn beslissing niet te maken heeft met dat hij enkel voor zichzelf een hogere loon wil. Wat hem betreft verdient de hele cast meer. Hij kan echter niet meer kwijt over de details. Wat hij fans in ieder geval verzekert is dat zijn beslissing met zelfrespect te maken heeft en dat hij nog altijd hoopt op de beste uitkomst.

“Bender is part of my soul & nothing about this is meant to be disrespectful to the fans or my Futurama family. It’s about self-respect. And honestly, being tired of an industry that’s become far too corporate and takes advantage of artist’s [sic] time & talent.”

John DiMaggio als Bender in Futurama

Futurama draait om de avonturen van Philip J. Fry (Billy West) en zijn collega’s van de bezorgersmaatschappij Planet Express: Turanga Leela (Katey Sagal), Bender (John DiMaggio), Professor Farnsworth (Billy West), Amy Wong (Lauren Tom), Hermes Conrad (Phil LaMarr) en Dr. Zoidberg (Billy West). Fry is een pizzabezorger uit de 20ste eeuw die door een ongeluk ingevroren wordt en ontwaakt in het jaar 3000. Met zijn nieuwe bezorgerscrew beleeft hij vele intergalactische avonturen.

Het idee achter Futurama begon na het succes van The Simpsons in de jaren 90. Matt Groening, bedenker van The Simpsons, werd door Fox gevraagd om een nieuwe serie te maken met een futuristisch sciencefiction plot. Hoewel Futurama nooit zo’n mainstream succes als The Simpsons zou worden kreeg het door de jaren heen een hele trouwe fanbase. De show werd geprezen om zijn personages, bijtende satire en emotionele scenes. De intelligent geschreven sci-fi verhaallijnen waren te danken aan dat de schrijvers wetenschappelijk opgeleid waren. De humor was niet alleen gebaseerd op verwijzingen naar sci-fi films maar bevatte ook veel subtiele grappen gerelateerd aan vakken als wiskunde. Dit maakte de serie des te populairder onder nerds. Terwijl andere geanimeerde sitcoms als The Simpsons en Family Guy draaien om familierelaties gaat Futurama juist meer om de relatie tussen werkcollega’s. Fry, die zijn echte familie in de 20ste eeuw heeft achtergelaten, ontwikkelt een nieuwe familieband met de crew van Planet Express.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter