Jon Batiste debuteert als acteur in The Color Purple

De Amerikaanse musicus Jon Batiste voegt zich toe aan de cast van de musicalfilm The Color Purple. Hiermee maakt hij zijn debuut als acteur. Batiste zal de rol spelen van Grady, pianist en de echtgenoot van Shug Avery (Taraji P. Henson).

Jon Batiste is tegenwoordig vooral bekend als de bandleider van The Late Show With Stephen Colbert. In 2020 won hij al een Oscar voor de soundtrack van de Disney-Pixar film Soul. Hij heeft ook meerdere Grammy´s op zijn naam staan, waaronder maar liefst vijf prijzen die hij dit jaar won voor het album We Are.

Jon Batiste in The Color Purple

Regisseur Blitz Bazawule (Beyoncé’s Black is King) zal de film regisseren. De film gaat op 20 december 2023 in première. Oprah WinfreyQuincy Jones en Scott Sanders, wie de musical hebben geproduceerd zullen de nieuwe film ook produceren. Spielberg keert ook terug, maar niet als regisseur maar als producent. De cast van de film bevat namen als: Danielle Brooks als Sofia, Taraji P. Henson als Shug Avery, Colman Domingo als Mister, Corey Hawkins als Harpo, H.E.R. als Squeak, Halle Bailey als Jonge Nettie, Ciara als Nettie, Elizabeth Marvel als Miss Millie, David Alan Grier als Reverend Avery, Tamala J. Mann als First Lady, Phylicia Pearl Mpasi als Jonge Celie, Deon Cole als Alfonso, Stephen Hill als Buster, Louis Gossett Jr. als Ol’ Mister, Aunjanue Ellis als Mama en Jon Batiste als Grady

De musical is gebaseerd op de Pulitzer Prize-winnende roman van Alice Walker en vertelt het verhaal van Celie gedurende 40 jaar terwijl ze haar plek in de wereld vindt. Walkers verhaal werd voor het eerst verfilmd in 1985 met regie van Steven Spielberg. Hoofdrollen waren er voor Danny GloverWhoopi Goldberg, Desreta Jackson, Margaret Avery, Oprah Winfrey. De film won 11 Oscar nominaties; maar won er geen. Winfrey maakte haar speelfilm debuut.

De musical heeft een script door Marsha Norman en muziek en teksten van Brenda Russell, Allee Willis en Stephen Bray. De originele Broadway-productie liep van 2005 tot 2008 en ontving elf Tony Award-nominaties in 2006. Een geprezen Broadway-revival opende eind 2015 en liep tot begin 2017, waarbij twee Tony Awards in 2016 werden gewonnen, waaronder die voor Beste Revival van een musical.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter