Kevin Spacey moet ruim 30 miljoen terugbetalen voor verlies House of Cards

Acteur Kevin Spacey moet meer dan 30 miljoen dollar terugbetalen aan MRC, de studio achter de hit-serie House of Cards. The Guardian meldt dat een rechtbank heeft bepaald dat Spacey zijn contract heeft geschonden met zijn seksueel wangedrag.

Vanwege aantijgingen van seksueel wangedrag voelde MRC zich in 2017 gedwongen Kevin Spacey te ontslaan als hoofdrolspeler van de serie House of Cards. Sinds deze controverse heeft de acteur niet meer in een film of serie gespeeld. Daar bovenom zal hij nu meer dan 30 miljoen dollar moeten terugbetalen aan MRC vanwege de kosten die zijn ontslag met zich meebracht. De serie moest gedurende zijn laatste seizoen zijn productie stilleggen, scripts herschrijven en de hoeveelheid geplande aflevering van 18 naar 8 inkorten. Een rechtbank in Los Angeles heeft geconcludeerd dat Spacey met zijn wangedrag zijn contract heeft geschonden. Gedurende de eerste vijf seizoenen van House of Cards was hij hoofdrolspeler en uitvoerend producent van de serie. Op de set zou hij onprofessioneel gedrag tegenover bepaalde crewleden hebben vertoond.

“The safety of our employees, sets and work environments is of paramount importance to MRC and why we set out to push for accountability.”

Aldus een verklaring van MRC. De uitspraak van de rechtbank volgt een drie jaar durend dispuut tussen Kevin Spacey en de studio. Volgens zijn advocaten zou zijn ontslag geen grote bijdrage hebben geleverd aan de miljoenen verlies van het bedrijf.

Kevin Spacey moet 30 miljoen terugbetalen

In 2017 werd Spacey beschuldigd van seksueel wangedrag tussen 1995 en 2013 door ten minste 20 jonge mannen in het Londense Old Vic Theatre. De beschuldigingen brachten Netflix en Spacey ertoe om uit elkaar te gaan, omdat hij speelde in de veelgeprezen tv-serie House of Cards. Bovendien had de streamer de release van de Gore Vidal biopic Gore stopgezet, waarin de tweevoudig Oscarwinnende acteur de hoofdrol zou spelen. Volgens The Associated Press is het niet zeker of Spacey strafrechtelijk zal worden vervolgd voor de beschuldigingen.

In 2018 werd Spacey ook beschuldigd van aanranding van een tiener uit Nantucket Island, Massachusetts, in 2016. De acteur pleitte niet schuldig, en de aanklacht werd later ingetrokken. Spacey’s laatste optreden op het grote scherm was in de film Billionaire Boys Club uit 2018.

Na bijna drie jaar buiten beeld te zijn geweest, zal Kevin Spacey een rol spelen in de Italiaanse film L’uomo Che Disegno Dio, of voor het Engelssprekend publiek, The Man Who Drew God. Volgens ABC News wordt de film geregisseerd door Franco Nero. Naast Spacey speelt Vanessa Redgrave, de vrouw van Nero. The Man Who Drew God wordt in Italië gefilmd. De film gaat naar verluidt over een blinde kunstenaar die een goddelijk vermogen verwerft door portretten van mensen te tekenen door alleen hun stemmen te horen, waardoor hij beroemd wordt. Het is niet bekend welke rol Spacey zal spelen in de film.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter