Tutorials | Maak zelf eetbaar nep bloed

Onze special effect en visual effects man, Raymond Doetjes van Subliminal Artist Productions, heeft een nieuwe video gemaakt, waarin hij laat zien hoe men nep bloed maakt dat veilig is om als acteur in je mond te hebben, of zelfs op te eten.

SFX Nep bloed

In nagenoeg iedere actiefilm wordt bloed gebruikt. Er is goed commercieel verkrijgbaar bloed (uit China) dat ook Hollywood doorgaans gebruikt aangezien het goedkoop en consistent is. Maar wanneer een acteur bloed in de mond moet nemen wordt dit meestal ter plekke gemaakt met wat simpele ingrediënten uit de keuken. Hieronder laat Raymond het recept zien. Ook leuk voor feestjes!

Je kunt nep bloed in allerlei vormen krijgen en kopen, maar voor het eetbare bloed heb je het volgende nodig:

Ingrediënten:

  • Maïssiroop
  • Chocoladesaus
  • Voedselkleurstof

De hoeveelheden hangen een beetje af van welke kleur nepbloed je wilt maken en hoe dik het moet zijn.

Als je deze instructie-video interessant vond, dan is het filmpje over ‘geluidloze ijsblokjes en veilige glasscherven‘ wellicht ook interessant voor jou.

We hebben tevens een film tutorial overzicht aangemaakt, waarin je nog meer video’s en blogs kunt vinden.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter