Mason Gooding kreeg Scream rol na schrijven essay

Acteur Mason Gooding blijkt zijn rol in Scream 5 te hebben gekregen nadat hij een essay schreef over de film.

Als de bioscopen straks weer open mogen dan zal vanaf 3 februari Scream – ook wel bekend als Scream 5 – in de Nederlandse zalen te zien zijn. Deze film heeft onder andere een rol voor Mason Gooding, bekend van Booksmart en de serie Love, Victor.

In een interview met The Hollywood Reporter werd duidelijk dat Gooding zijn rol mede heeft gekregen vanwege een essay dat hij over de film geschreven heeft. De acteur blijkt tijdens zijn studententijd een essay gemaakt te hebben waarin hij beargumenteerde waarom de Scream franchise volgens hem een reboot verdient. Toen hij hier in een meeting met regisseurs Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett naar verwees vroegen ze hem of ze dit konden lezen. Gooding kreeg enkele weken later te horen dat hij een rol in de vijfde Scream film had gekregen.

Mason Gooding in Scream

Zoals bij iedere Scream film zullen er ook dit keer een hoop nieuwe personages geïntroduceerd worden. Zo kruipt Gooding in de huid van Chad Meeks-Martin. Hij is het neefje van Randy uit de eerste film. Tevens zal zijn zusje (gespeeld door Jasmin Savoy Brown) een rol in de nieuwe Scream hebben.

Scream 2022

Overige nieuwe gezichten zijn Dylan MinnetteMelissa Barrera, Kyle Gallner, Mikey Madison, Jenna Ortega, Jack Quaid, Marley Shelton, Jasmin Savoy Brown en Sonia Ammar. Tevens zullen Neve Campbell,  Courtney Cox en David Arquette weer terugkeren.

Scream wordt geregisseerd door de eerdergenoemde Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett. Het scenario komt van James Vanderbilt en Guy Busick. De meeste personages zijn bedacht door Kevin Williamson. De productie van de film lag bij Vanderbilt, William Sherak en Paul Neinstein.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter