Natuurfilm Wolf 2022 krijgt Kristallen Film Award

Wolf 2022, de recente natuurfilm over onder andere de terugkeer van de wolf in Nederland, heeft nu al 10.000 bezoekers weten te trekken. Dit project van Cees van Kempen dat vanaf donderdag in de Nederlandse filmtheaters draait, is alweer de vierde Nederlandse documentaire welke dit jaar een Kristallen Film Award mocht ontvangen. Deze prijs is een initiatief van het Nederlands Film Festival en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds (een cultuurfonds) en het Abraham Tuschinski Fonds.

Over Wolf 2022

De wolf is na 150 jaar van afwezig zijn, weer terug in Nederland. Regisseur Cees van Kempen maakte een natuurfilm waarin de terugkeer van de wolf centraal staat, met presentator Matthijs van Nieuwkerk als voice-over. De film Wolf 2022 is opgenomen door Cees van Kempen, welke hierbij ondersteuning kreeg van onder andere Hilco Jansma, Tim Visser en Lennert Piltz. Schrijvers van de film zijn Alan Miller, Maarten Treurniet en van Kempen zelf. Het project is tevens door steun van IWP Wildlife, BNNVARA en bijdragen van provincies en (natuur)organisaties tot stand gekomen. De film is onlangs door distributeur M&N Film Distribution naar 130 bioscoop- en filmtheaterzalen gebracht.

De Film Awards

De Kristallen Film Award wordt toegewezen aan Nederlandse docu’s en korte films welke 10.000 bioscoopbezoekers hebben mogen ontvangen. Wanneer een reguliere Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 of 1.000.000 bioscoopkaartjes verkoopt, kan er een Gouden Film, Platina Film of Diamanten Film door het Nederlands Film Festival, Abraham Tuschinski Fonds en het Nederlands Filmfonds worden toegekend.

Onze recensie van Wolf is hier te lezen. We plaatsen binnenkort ook nog een interview met regisseur Cees van Kempen.

VOLG ONS

Wil jij de hele week op geïnformeerd blijven van het laatste film, serie en documentaire nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter